Screenshot 2021 09 10 at 11 21 50 Schokkend Nieuws Podcast
PODCAST
Julius vs Jasper

Julius vs Jasper: E.T. the Extra-Terrestrial vs The Iron Giant

Screenshot 2021 09 10 at 11 21 50 Schokkend Nieuws Podcast Julius en Jasper bespreken twee familiefilms over sympathieke buitenaardse wezens: E.T. THE EXTRA-TERRESTRIAL (1982) en THE IRON GIANT (1999). Als er eentje zou moeten verdwijnen, welke mag dan blijven?

 ‘De E.T. onder de animatiefilms,’ noemde Bart van der Put THE IRON GIANT in zijn recensie, dus de vergelijking ligt voor de hand. Maar verslaat Brad Birds speelfilm-regiedebuut de tijdloze klassieker van Steven Spielberg? Julius en Jasper bespreken de vele gelijkenissen én de relevante verschillen.

In E.T. strandt een sympathiek buitenaards wezentje op aarde, waar hij het geluk heeft Elliott te ontmoeten, een jongetje dat net behoefte had aan een vriendje. Elliott slaagt er verrassend lang in E.T. te verbergen voor zijn moeder, maar als de NASA zich ermee gaat bemoeien wordt het andere koek… In THE IRON GIANT vindt Hogarth een gigantische robot, die ontworpen is als wapen, maar liever vriendelijk is. Daar gelooft overheidsagent Kent Mansley niks van, natuurlijk: het is 1957 en xenofobie naar de Russen is in Amerika op een hoogtepunt. Mansley is ervan overtuigd dat de ijzeren reus een sovjetwapen is, en wil hem koste wat kost vernietigd zien.

Julius verdedigt E.T., Jasper THE IRON GIANT.

  

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!