Screenshot 2021 07 15 at 01 52 21 Batman Forever vs The Dark Knight Rises Julius vs Jasper 64 van Schokkend Nieuws Podcast
PODCAST
Julius vs Jasper

Julius vs Jasper: Batman Forever vs The Dark Knight Rises

Screenshot 2021 07 15 at 01 52 21 Batman Forever vs The Dark Knight Rises Julius vs Jasper 64 van Schokkend Nieuws Podcast PODCAST | Julius en Jasper bespreken twee Batmanfilms, allebei de derde in een reeks: BATMAN FOREVER (1995) en THE DARK KNIGHT RISES (2013). Als er eentje zou moeten verdwijnen, welke mag dan blijven?

Na het enigszins tegenvallen van BATMAN RETURNS (1992) (niet zozeer aan de box office, maar wel in de speelgoedwinkel) werd regisseur Tim Burton weggestuurd en vervangen door Joel Schumacher, die de opdracht kreeg een merchandise-vriendelijker Batmanfilm te maken. Dat hebben we geweten: zijn twee Batmanfilms zitten vol personages, auto’s en attributen die ontworpen zijn om in plastic na te maken. Veel Batfans vonden het vreselijk, maar de laatste jaren heeft met name BATMAN FOREVER een herwaardering gekregen. 

THE DARK KNIGHT RISES was Christopher Nolans afsluiter van zijn Batmantrilogie. Het tweede deel, THE DARK KNIGHT (hier door Julius en Jasper besproken in vergelijking met BATMAN RETURNS), was door veel fans onthaald als de definitieve volwassenwording van de superheldenfilm en een absoluut hoogtepunt in het genre. De verwachtingen voor deel 3 waren dan ook hooggespannen… en werden niet geheel waargemaakt.

Twee delen drie, twee lichte tegenvallers die bij nadere beschouwing misschien toch meer te bieden hebben. Julius verdedigt BATMAN FOREVER, Jasper THE DARK KNIGHT RISES. Welke mag blijven?

 

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!