Screenshot 2021 07 29 at 16 15 19 The Texas Chain Saw Massacre vs The Texas Chainsaw Massacre 2 Julius vs Jasper 65 van Spng
PODCAST
Julius vs Jasper

Julius vs Jasper: The Texas Chain Saw Massacre vs The Texas Chainsaw Massacre 2

Screenshot 2021 07 29 at 16 15 19 The Texas Chain Saw Massacre vs The Texas Chainsaw Massacre 2 Julius vs Jasper 65 van SpngPODCAST | Julius en Jasper bespreken THE TEXAS CHAIN SAW MASSACRE (1974) en THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE 2 (1986). Als er eentje zou moeten verdwijnen, welke mag dan blijven?

De eerste twee delen in de TEXAS CHAIN SAW/CHAINSAW MASSACRE-serie liggen bepaald ver uit elkaar. Niet alleen in tijd (twaalf jaar!), ook in stijl. Het eerste deel is een rauwe, realistische horrorfilm die geen moment knipoogt; het tweede deel een malle horrorkomedie. Tobe Hooper vond het jammer dat mensen de zwarte humor in zijn eerste film niet zagen, dus besloot het er in zijn vervolg dan maar wat dikker bovenop te leggen. Het werd hem niet direct in dank afgenomen, maar de satirische lading van TEXAS CHAINSAW 2 is recentelijk steeds meer gewaardeerd.

Beide films zijn hoe dan ook intens, luidruchtig en uitputtend. Julius verdedigt de eerste, Jasper de tweede. Welke mag blijven?

 

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!