purge 3 dvd 2d
purge 3 dvd 2d
Nieuws
3 december 2016

Thuisbios, week 48

purge 3 dvd 2dKOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios bespreken we iedere week interessante nieuwe genretitels die verkrijgbaar zijn op dvd, blu-ray en VOD. Deze week: een geslaagd derde deel , een geflopte Spielberg, een ambitieuze animatiefilm en een documentaire over een bekende Star Trek acteur.

THE PURGE: ELECTION YEAR (James DeMonaco) is het derde deel in de PURGE-reeks en gaat ditmaal over de ambitieuze vrouwelijke senator Charlie Roan, gespeeld door Elizabeth Mitchell, die The Purge wil afschaffen. De heersende elite laat zich haar jaarlijkse uitspatting echter niet zo maar door de neus boren en beraamt een plot om de senator tijdens The Purge uit de weg te laten ruimen. Ze hebben echter niet gerekend op Charlie’s zeer competente bodyguard Leo Barnes (Frank Grillo) die het vorige deel, THE PURGE: ANARCHY (2014), overleefde en wel raad weet met moordlustige feestgangers. Het sociale commentaar is volgens recensent Lieuwe van Albada weinig subtiel maar desondanks is THE PURGE: ELECTION YEAR een zeer onderhoudende film. Lees Lieuwe’s volledige recensie hier. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 30 november (Universal Pictures).

Box office kanon Steven Spielberg ging met zijn Roald Dahl-verfilming THE BFG financieel gezien op z’n plaat. Het openingsweekend was een ramp; niet sinds 1941 (1979) bracht een Spielberg-film zo weinig op. Is hij zijn mojo kwijt? Onzin, schrijf recensent Marjan Westbroek, zijn mojo is nog prima in orde. THE BFG is een visueel indrukwekkende, ongegeneerde feel-good film, mede dankzij het fantastische spel van Mark Rylance. “[Hij] geeft zijn reus zoveel warmte en – bij gebrek aan beter woord – menselijkheid mee, dat je al heel snel vergeet dat hij en zijn pretoogjes en ronddraaiende oren helemaal niet echt zijn.” Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 29 november (20th Century Fox).

In THE RED TURTLE, de eerste lange animatiefilm van Michael Dudok de Wit, spoelt een schipbreukeling aan op een onbewoond eiland. Zijn zelfgebouwde vlots worden keer op keer door een onbekende kracht verwoest. Ontsnappen lijkt onmogelijk totdat hij de oorzaak ontdekt: een grote rode schildpad. De verwachtingen rond THE RED TURTLE waren hooggespannen. De film werd geproduceerd door de Japanse animatiestudio Ghibli, Dudok de Wit won voor zijn korte film MONK AND THE FISH (1994) een César en voor zijn FATHER AND DAUGHTER (2000) zelfs een Oscar. “Een match made in heaven, zou je zeggen”, schreef recensent Phil van Tongeren, “en toch werkt het niet helemaal”. Na een overdonderend eerste deel slaat de film een meer voorspelbare en wat zoetsappige richting in. “Een visueel imponerende tsunami en een handvol vervreemdende droomscènes zijn dan net niet voldoende om de magie te behouden.” Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 30 november (Lumière).

Vanaf deze week te zien op Netflix: CARRIE (Brian De Palma, 1976), COPYCAT (Jon Amiel, 1995), TUCKER AND DALE VS. EVIL (Eli Craig, 2010), DIVERGENT (Neil Burger, 2014) en FOR THE LOVE OF SPOCK (2016), een documentaire over Leonard Nimoy gemaakt door zijn zoon Adam Nimoy.

Save

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!