alicethrough
alicethrough
Nieuws
23 oktober 2016

Thuisbios, week 42

alicethrough KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios bespreken we iedere week interessante nieuwe genretitels die verkrijgbaar zijn op dvd, blu-ray en VOD. Deze week heeft Erik van ’t Holt drie vervolgen voor je en een nieuwe verfilming van Mary Shelley’s Frankenstein.

ALICE THROUGH THE LOOKING GLASS (James Bobin) is het vervolg op Tim Burtons ALICE IN WONDERLAND en heeft, zoals de traditie het wil, meer drama, meer indrukwekkende set pieces, meer visueel spektakel en meer 3D dan het eerste deel. Dat heeft volgens recensent Marjan Westbroek alleen geen betere film opgeleverd. Het verhaal draait ditmaal om The Mad Hatter, wederom gespeeld door Johnny Depp, die zich na een confrontatie met herinneringen aan zijn vermiste familie heeft teruggetrokken in zijn hoedvormige huis. Alleen Alice (Mia Wasikowska) kan hem redden maar ze zal daarvoor moeten terugreizen in de tijd. “Er is geprobeerd enorm veel in een uur en veertig minuten te proppen, maar een samenhangend verhaal ontbreekt .” Wat volgens Marjan ook ontbreekt in deze uitbundige fantasyfilm is fantasie. “Een fantasierijk verhaal, fantasie in de uitwerking van de personages en het donkere fantastische randje van Burton. Zonder die dingen ontstijgt de film niet het niveau van een spectaculair uitziende videogame die door iemand anders gespeeld wordt.” Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 19 oktober (Disney).

De release van THE EXORCISM OF MOLLY HARTLEY kondigde ik in april van dit jaar al aan, maar werd verschoven naar oktober. THE EXORCISM OF MOLLY HARTLEY is een vervolg op THE HAUNTING OF MOLLY HARTLEY en werd geregisseerd door Stephen R. Monroe, een direct-to-video specialist die o.a. verantwoordelijk was voor de remake van I SPIT ON YOUR GRAVE (2010), MONGOLIAN DEATH WORM (2010) en GRAVE HALLOWEEN (2013). Te koop en te huur op dvd en VOD vanaf 19 oktober (20th Century Fox).

Het derde vervolg van deze week is INDEPENDENCE DAY: RESURGENCE. De film speelt zich af twintig jaar na de gebeurtenissen in INDEPENDENCE DAY. De aliens waren dan wel verslagen, maar ze blijken een signaal verstuurd te hebben naar hun soortgenoten die nu dus verhaal komen halen in een nog groter ruimteschip. Aan een mengeling van nieuwe en oude personages de taak om de invasie wederom een halt toe te roepen. De effecten zijn misschien indrukwekkender, maar RESURGENCE is volgens recensent Maricke Nieuwdorp toch vooral meer van hetzelfde: “Dialogen vol krachttermen (‘Are you ready to shoot some aliens?!’), standaardpersonages (knappe helden, nerdy wetenschappers en statige wereldleiders) en een pompeuze soundtrack.” Lichtpuntje is Jeff Goldblum. “De acteur heeft het tot een ware kunst verheven geloofwaardig voor een green screen te spelen dat hij stomverbaasd is, dan wel in doodangst verkeert vanwege naderend onheil.” Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 19 oktober (20th Century Fox).

In VICTOR FRANKENSTEIN beleven we het overbekende verhaal van Dr. Frankenstein en zijn monster ditmaal door de ogen van Frankenstein’s gebochelde assistent Igor. Met James McAvoy (WANTED, X-MEN: FIRST CLASS) als Frankenstein en Daniel Radcliffe (THE WOMAN IN BLACK, HORNS) als Igor. Het scenario werd geschreven door Max Landis, de zoon van John Landis. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 19 oktober (20th Century Fox).

23 oktober 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!