Howl 1
Howl 1
Nieuws
9 oktober 2016

Thuisbios, week 40

Howl 1 KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios bespreken we iedere week interessante nieuwe genretitels die verkrijgbaar zijn op dvd, blu-ray en VOD. Deze week één van de betere films uit de Marvel Universe, een verrassend effectieve low budget horrorfilm en Hollandse klassiekers in een nieuw jasje.

CAPTAIN AMERICA: CIVIL WAR werd gekscherend ook wel AVENGERS 2.5 genoemd gezien de grote hoeveelheid andere superhelden die naast Captain America hun opwachting maken. CIVIL WAR is volgens recensent Jasper ten Hoor echter opvallend overzichtelijk en gestroomlijnd. Nadat er onschuldige slachtoffers gevallen zijn tijdens de eerdere missies van Captain America en de Avengers, begint men zich af te vragen of het niet beter is om de superhelden niet langer op eigen te houtje te laten opereren maar alleen nog op verzoek van de regering. Tony Stark voelt er wel wat voor maar Captain America is fel tegen. De twee komen lijnrecht tegenover elkaar te staan. Een gevecht tussen de twee kampen onvermijdelijk. “De film is goed gevuld, maar voelt nergens volgepropt en onnodige scènes of personages zijn er amper. Wat dat betreft had Zack Snyder wel een kleine cursus van de gebroeders Russo kunnen gebruiken.” Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 5 oktober (Disney).

In HOWL komt de nachttrein van Londen naar Eastborough plotseling tot stilstand in een afgelegen stuk bos. Trok iemand aan de noodrem? Was het een technisch defect? Of was het iets anders? HOWL werd geregisseerd door Paul Hyett die eerder als special make-up specialist betrokken was bij Neil Marshalls THE DESCENT en DOOMSDAY, en James Watkins’ EDEN LAKE en THE WOMAN IN BLACK. “Bepaald geen films waarmee deze low-budgetproductie zich kan meten, al komt Hyett aardig mee met zijn ambachtelijk gehandwerkte weerwolven en puik acterende cast”, aldus recensent Rob van de Velden. De volledige recensie kan je lezen in Schokkend Nieuws #112. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 7 oktober (Première TV Distribution).

Naar aanleiding van PROOI, de nieuwe film van Dick Maas die volgende week in première gaat, brengt Dutch FilmWorks op 7 oktober zijn Nederlandse films voor het eerste uit op blu-ray. Voor de echte liefhebber is er een verzamelbox met DE LIFT, AMSTERDAMNED,  de drie FLODDER-films, MOORDWIJVEN, SINT en QUIZ. De meeste films zijn ook los te verkrijgen.

9 oktober 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!