Bone Tomahawk
Bone Tomahawk
Nieuws
11 oktober 2016

Win Bone Tomahawk!

Bone Tomahawk PRIJSVRAAG | Vier doodskopjes: zo goed vond onze recensent BONE TOMAHAWK. De kannibalen-western met Kurt Russell gooide eerder al hoge ogen op de verschillende genrefilmfestivals – en je kunt nu de dvd winnen!

Het westernstadje Bright Hope krijgt barbaars bezoek in BONE TOMAHAWK. Samantha O’Dwyer (Lili Simmons) wordt ontvoerd door een kannibalistische stam die al eeuwen de grotten in een verderop gelegen vallei bewoont. Haar man Arthur (Patrick Wilson) staat erop dat hij, ondanks zijn gewonde been, deel uitmaakt van het reddingsteam. Dat gezelschap bestaat verder uit sheriff Hunt (Kurt Russell), de oude hulpsheriff Chicory (Richard Jenkins) en de arrogante John Brooder (Matthew Fox) ,die opschept over hoeveel Indianen hij wel niet heeft vermoord.

“BONE TOMAHAWK heeft twee klassieke westernuitgangspunten,” schrijft Julius Koetsier in zijn recensie in Schokkend Nieuws #122. “De reddingsmissie – het beste voorbeeld [daarvan is] THE SEARCHERS (1956) – en de strijd tegen de Indianen die de vooruitgang tegenhouden: een idee dat gepopulariseerd werd in STAGECOACH (1939) […] Wat de antagonisten betreft is debuterend regisseur en scenarist S. Craig Zahler echter meer schatplichtig aan THE TEXAS CHAIN SAW MASSACRE (Tobe Hooper, 1974) en THE HILLS HAVE EYES (Wes Craven, 1977). Het meest hebben zijn schurken echter gemeen met stammen uit Italiaanse kannibalenfilms als CANNIBAL HOLOCAUST (Ruggero Deodato, 1980) en CANNIBAL FEROX (Umberto Lenzi, 1981). En niet alleen vanwege hun eetgewoonten; de wijze waarop ze hun slachtoffers ombrengen is net zo ritualistisch en luguber. Eén scène was eerder dit jaar een gruwelijk hoogtepunt op het Imagine-festival. Bezoekers spraken er met enthousiasme en walging over na.”

Inderdaad. BONE TOMAHAWK hakt erin, en is ook nog eens uitstekend geacteerd door met name Kurt Russell en Richard Jenkins en prachtig geschoten. Julius: “Ook als er bomen groeien, voelt het landschap dor en droog. Zelfs de blauwe lucht heeft iets sombers in de vlakke, matte shots van [cameraman Benji] Bakshi. Zijn visuele stijl benadrukt dat het Oude Westen niet bepaald een paradijs was.”

Deze mag in je collectie niet ontbreken. Schokkend Nieuws geeft, in samenwerking met Splendid Film, drie exemplaren weg van de dvd van BONE TOMAHAWK. De vraag is een makkie voor westernliefhebbers: wie regisseerde de eerder genoemde klassiekers THE SEARCHERS en STAGECOACH?

Mail je antwoord voor 1 november naar [email protected] en vergeet niet je naam en adres te vermelden. Succes!

11 oktober 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!