quinn
quinn
TGIF
7 oktober 2016

Thank God It’s Friday, 7 oktober

quinn TGIF | Het internet werd gedomineerd door televisie deze week. Vooral WESTWORLD en LUKE CAGE liggen op iedereens lippen en toetsenborden. TGIF doet mee, maar er is ook nieuws over o.a. PHANTASM: RAVAGER, not just any ol’ BATMAN, WOLVERINE en niet te vergeten: hoe Jack Nicholson Bruce Campbell inspireerde.

FILM | Ik wil niet weten hoeveel vergaderingen en doelgroepmarktonderzoeken eraan voorafgegaan zijn, maar Ben Afflecks aangekondigde Batman-film heeft een naam. Het wordt… wait for it… THE BATMAN! Kom er maar eens op. Aan de andere kant had het natuurlijk net zo makkelijk BATMAN VS DARKNESS: THE BROODING kunnen worden, dus tel je zegeningen. Roger Cormans DEATH RACE 2050 heeft een poster en DOCTOR STRANGE een nieuwe tv-spot. In de categorie ‘zit iemand hier echt nog op te wachten?’ is hier de eerste teaser trailer voor de nieuwe Pirates of the Caribbean: SALAZAR’S REVENGE. Of DEAD MEN TELL NO TALES als je in Amerika woont.  De remake van SUSPIRIA is ook nog steeds niet gekielhaald. Mijn liefde voor Tilda Swinton is groot, en ik wil ook niet elke reboot (sorry: reimagining) op voorhand afbranden, maar hier heb ik toch een hard hoofd in. Chloë Grace Moretz, de patron saint van de horrorfilm-remakes (sorry: reimaginings), is nu ook gecast. We wachten het af. De regisseur van de nieuwe SUSPIRIA, Luca Guadagnino, is in elk geval Italiaans, dat dan weer wel. Colin Trevorrow licht intussen een tipje van de JURASSIC WORLD 2-sluier op. Nog niet té enthousiast worden, want hij staat pas gepland voor zomer 2018. Warwick Davis (WILLOW) begon zijn carriére ooit als Ewok in RETURN OF THE JEDI en na cameo’s in THE PHANTOM MENACE en THE FORCE AWAKENS komt hij ook in ROGUE ONE gewoon weer even langs. Gezellig. De derde (en laatste) Wolverine film gaat LOGAN heten en volgens Hugh Jackman wordt hij heel anders dan zijn voorgangers. Hier is alvast een bladzijde van het script en teaser poster, en hier zijn wat spoilerige plotdetails. Comedian Jordan Peele (KEY & PEELE) heeft zijn eerste horrorfilm geregisseerd, en de trailer smaakt naar meer! And now for something completely different: na al die jaren uitstel en drama was Terry Gilliam’s Don Quixote-film eindelijk officieel op de rails en – hop! – hij is alweer ontspoord. Windmolens bevechten lijkt me minder frustrerend.

SCHAAMTELOZE ZELFBEVLEKKING | Deze week is Schokkend Nieuws #122 van de drukker gekomen, met o.a. een vooruitblik op de nieuwe Phantasm-film, PHANTASM: RAVAGER, waarvan net de eerste recensies zijn verschenen. Hier een interview met regisseur Don Coscarelli, en hier nog eentje. En om het wachten wat dragelijk te maken vind je hieronder alvast een clip met good ol’ Reggie de ijscoman. Ook hebben we een bespreking van de Netflix-serie LUKE CAGE, waarvan we deze week leerden dat de makers hoopten op een Prince-cameo en waar over nog wat vragen voor openstaan. En not last en ook not least (want 52 pagina’s filmgenot!)  een recensie van de eerste vier afleveringen van WESTWORLD. En raad eens waar het internet strak van stond deze week? Juist, WESTWORLD,  dat beter debuteerde dan kijkcijferkanonnen TRUE DETECTIVE en GAME OF THRONES. De next big thing dus. En ook hier hadden mensen nog vragen over.  

MEER SERIES | WESTWORLD wordt trouwens aan alle kanten vergeleken met GAME OF THRONES, en dat zal HBO niet erg vinden nu de dagen (jaren) van GoT genummerd zijn. Als je het echt niet meer weet maak je gewoon een GAME OF THRONES spin-off. Stoppen op een hoogtepunt zou ook wel te mooi zijn. Over spin-offs gesproken – hier werd ik blij van, WHAT WE DO IN THE SHADOWS (in mijn favorietenlijst van vorig jaar) krijgt een televisieversie, getiteld PARANORMAL EVENT RESPONSE UNIT. Catchy. De serie richt zich op de politieagenten uit de film, maar hopelijk worden de vampiers niet vergeten. Het is ook alweer bijna tijd voor seizoen 7 van THE WALKING DEAD en de serie gaat van start met een recap van twee uur! ‘Boo zombies! Yay Carol!’: twee seconden. De genreseries vliegen sowieso om je oren de laatste tijd, zo is er naast een hele stoot nieuwe tijdreisseries ook een serie gemaakt naar de Australische horrorfilm WOLF CREEK. En hier een trailer van het aankomende CHANNEL ZERO, waar ik erg benieuwd naar ben. Oh, en Bruce Campbell wil wel vijf seizoenen EVIL DEAD maken, Mijn zegen heeft ‘ie. Dat brengt me gelijk op mijn favoriete ‘nieuwtje’ van deze week: ‘Jack Nicholson Inspired Bruce Campbell To Get Stoned While Shooting EVIL DEAD’. Niks meer aan toe te voegen.

VAN ALLES | VerSTAR WARS je hele huis! En als dat een beetje veel van het goede is, kan je het ook bij een subtiele R2D2-koffiepot houden. Stop ‘Spocking’ dollar bills, Canada! (Nee hoor, nooit stoppen, Canada). Lego Harley Quinn! (zie bovenaan) Geek piesKitty Cosplay! (met eervolle vermelding voor Kitty Ash). Tegelijk heel mooi en een leuke (niet zo moeilijke) quiz: tachtig filmposters zonder tekst. Gevolgd door een hele regenboog van horrorposters. Er is een nieuwe generatie Scream Queens bezig de filmwereld te veroveren. Spider-Man, Spider-Man, does whatever a spider can. Goed nieuws: Gollum is officieel door een rechtbank ‘not evil’ bevonden en Dustin en Lucas van STRANGER THINGS weten aardig wat van eighties films. Indrukwekkend als je bedenkt dat ze toen allebei nog niet bestonden. Ter afsluiting van dit blokje: STRANGER THINGS in 8-bit!

LONG READ | We eindigen met een long read, of eigenlijk een heleboel long reads. Voor het tweede jaar is er een ‘31 days of Feminist Horror Films’  project. Elke dag twee horrorfilms gezien door een feministische lens. Er zijn  inmiddels zeven dagen in  te halen. Ik heb nog niet alles kunnen lezen, maar het ziet er interessant uit!

Dat was het weer voor deze week. Tips kunnen zoals altijd naar [email protected]. Fijn weekend!

7 oktober 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!