prisonersofthesun
prisonersofthesun
Nieuws
20 juli 2014

Thuisbios, week 29

prisonersofthesun KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week: een zombiefilm, het vervolg op 300, een martial arts-detective, een horror anthology, een film die zeven jaar op plank heeft gelegen, een horrorthriller over een sinister spelletje en een animatieserie.

Lowbudget zombiefilms staan niet bekend om hun originele titels, maar met ZOMBIE UNDEAD is wat mij betreft een nieuw dieptepunt bereikt. Serieus? Dit is je titel, zombie ondood? De film speelt zich voor het grootste gedeelte af in een verlaten ziekenhuis en afgaande op de trailer is de boel lekker hip vanuit de losse pols gefilmd. Regisseur Rhys Davies zette de trailer overigens zelf op YouTube, maar was wel zo verstandig om de mogelijkheid tot het geven van reacties uit te schakelen. Lijkt me een no-brainer, letterlijk. Sinds 1 juli te huur en te koop vanaf 17 juli (Excesso).

300: RISE OF AN EMPIRE speelt zich op dezelfde dag af als Leonidas’ last stand in 300 en verlegt de blik naar de Atheners die op zee de strijd aangaan met de troepen van halfgod Xerxes. Volgens recensent Phil van Tongeren is de film wat minder stijlvast dan zijn voorganger, maar desalniettemin een guilty pleasure. Hoogtepunt is de zeeslag; “een grandioze paradox waarbij computergeanimeerde golven, schepen en slachtpartijen door 3D van zogenaamde diepte worden voorzien. Als om de realiteitsillusie nog eens extra te ondergraven zien we de held van dienst, Themistocles (Sullivan Stapleton), te (digitaal) paard van brandend wrakstuk naar brandend wrakstuk springen.” Te huur, via VOD en te koop vanaf 16 juli (Warner Bros.).

Een vergelijkbare scène is te zien in de finale van YOUNG DETECTIVE DEE: RISE OF THE SEA DRAGON, waarin Dee tijdens het gevecht met het spectaculaire titelmonster ook al te paard van wrakhout naar wrakhout springend het vege lijf probeert te redden. Meer fantasy dus dan de eerste Detective Dee film, waarin de magie slechts illusie bleek, maar wat mij betreft net zo goed. Te huur vanaf 15 juli en te koop vanaf 31 juli (Splendid).

De Nederlandse distributeur vond de titel THE PERFECT HOUSE waarschijnlijk niet spannend genoeg en bracht de anthology horrorfilm uit als A DEVIL’S INSIDE. Ik geef ze geen ongelijk. Toen ik de oorspronkelijke titel las op IMDb zat ik een paar tellen later opeens House for Sale van Margriet Eshuijs te neuriën. Het perfecte huis met een duivel erin is een gewoon woonhuis met een ruime kelder, dat te koop staat. Terwijl de makelaar een geïnteresseerd jong stel rondleidt, krijgen we via flashbacks het bloedige lot van een aantal vorige bewoners te zien. De buzz op internet is voornamelijk negatief, maar vanwege een aantal bekende horrorcoryfeeën, zoals Felissa Rose (SLEEPAWAY CAMP – lees de recensie in aan aankomende Schokkend Nieuws!) en John Philbin (RETURN OF THE LIVING DEAD) wellicht toch de moeite van het bekijken waard. Sinds 1 juli huur en vanaf 17 juli te koop (Excesso).

PRISONERS OF THE SUN heeft alle schijn tegen. De film werd al voltooid in 2007, de regisseur is Roger Christian (BATTLEFIELD EARTH), de co-producent Uwe Boll en de plot – archeoloog ontdekt eeuwenoude Goden in piramide – lijkt een schaamteloze Indiana Jones ripp-off. En toch… iets zegt me dat dit op z’n minst wel eens een hele interessante mislukking zou kunnen zijn. Het scenario werd bijvoorbeeld geschreven door Peter Atkins (HELLBOUND: HELLRAISER II) en Anthony Hickox (WAXWORK, HELLRAISER III: HELL ON EARTH) en in film spelen o.a. mee; John ‘Gimli’ Rhys-Davies en Joss Ackland. Te huur vanaf 15 juli en te koop vanaf 31 juli (Splendid).

Zieke spelletjes zijn een dankbaar onderwerp van veel horrorfilms (SAW-serie, CHEAP THRILLS). Ook in 13 SINS raakt de hoofdpersoon verstrikt in een sinister spel dat gouden bergen belooft als hij dertien opdrachten uitvoert. De film werd geregisseerd door Daniel Stamm (THE LAST EXORCISM) die op dit moment samen met Eduardo Sánchez (THE BLAIR WITCH PROJECT) druk doende is met de tv-serie Intruders. De recensie van Julius Koetsier publiceren wij binnenkort op onze website. Te huur vanaf 15 juli en te koop vanaf 30 juli (eOne).

De animatieserie Legend of Korra is het vervolg op Avatar: The Last Airbender. De serie is te zien op Nickelodeon en vanaf 16 juli is deel 2 van boek 1 verkrijgbaar op dvd (Universal). Voor wie Legend of Korra niet kent; lees onze nieuwste aflevering van Bluf-TV, waarin Jacob van Driel haarfijn alle ins & outs van de serie op een rijtje heeft gezet. Ik kende Korra ook niet, maar in combinatie met Jacob’s drankspelletje kan het volgens mij een hele leuke televisieavond worden. Ik kies vuur!

20 juli 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!