Comic-Con_300
Comic-Con_300
Nieuws
21 juli 2014

ComicCon 2014

Comic-Con 300 EVENT | Vanaf woensdag beginnen de fans toe te stromen in het San Diego Convention Centre en op zaterdag zwelt ComicCon 2014 aan tot de bekende jaarlijkse lawine van mega geekdom. Ergens tussen die meer dan honderdduizenden fans loopt onze verslaggeefster Yfke van Berkelaer.

ComicCon San Diego, dat al sinds 1970 bestaat, is het grootste en bekendste film- en comics-event  en telt inmiddels ook een aantal spin-off conventies in andere steden. Stripverhalen zijn er allang niet meer de hoofdmoot; televisiezenders, game-ontwikkelaars én filmdistributeurs gebruiken ComicCon om er hun titels te lanceren.  Vooral in Hal H is het zaterdag dringen geblazen om een glimp op te vangen van de sterren, de regisseurs en de previews en trailers van het komende jaar.

Een greep uit het programma is per definitie willekeurig. Op donderdag is er een vooruitblik op de aangekondigde Battlestar Galactica-film, een panel met de cast van het tweede seizoen van Under the Dome, een ontmoeting met animator Bill Plympton, de première van de pilot van Scorpion,  de eerste beelden van het dystopische THE GIVER, een panel over horrorcomics, een panel over Penny Deadful,  een ontmoeting met George R.R. Martin, én een panel – voorgezeten door Jonathan Ross – met cast en crew van Hannibal! Voor de Fannibals!

Vrijdag praten cast, showrunner Scott Gimple en executive producer Gale Anne Hurd over seizoen 4 en 5 van The Walking Dead, Mike Mignola viert de twintigste verjaardag van zijn geesteskind Hellboy en de cast van Game of Thrones beantwoordt vragen over het vierde seizoen. Verder kun je naar het panel met de cast van Bates Motel, de panels over Arrow en Orphan Black of kennis maken met de BBC-serie Intruders. De makers en acteurs van Sleepy Hollow geven een vooruitblik op het tweede seizoen en je kunt de dag afsluiten met een Klingonfeestje of A Musk of Tusk: An Evening with Kevin Smith. De vrolijke kletsmajoor vertoont voor het eerst de trailer van zijn nieuwe film TUSK!

Zaterdag, traditioneel de drukste dag, komen de grote jongens. Warner Bros. allereerst: Peter Jackson komt vertellen over THE HOBBIT: THE BATTLE OF THE FIRE ARMIES, de Wachowski’s komen voor JUPITER ASCENDING en George Miller presenteert MAD MAX: FURY ROAD. Legendary zal, volgens de berichten, WARCRAFT presenteren en hopelijk ook iets laten zien van JURRASSIC WORLD. Dimension lanceert FRANK MILLER’S SIN CITY: A DAME TO KILL FOR.  Stop-motion animatiestudio LAIKA (CORALINE, PARANORMAN) presenteert THE BOXTROLLS.  Iedereen kijkt natuurlijk het meeste uit naar het panel van Marvel.  President en producer Kevin Feige en zijn “special guests provide an inside look at the ever-expanding Marvel Cinematic Universe.”  Verwacht, kortom, een stortvloed aan tweets en trailers direct daarna.

Zondag is Guillermo del Toro nog aanwezig voor The Strain, maar verder zijn die dag vooral veel kinderactiviteiten.  Hier vind je het volledige programma.

Yfke is vanaf woensdag op ComicCon. Volg Schokkend Nieuws op twitter en Facebook en ontvang alle (Cosplay-)foto’s en observaties van onze columniste en Amerika-correspondente! Hashtag: #SNopCC.

(Foto: Micah Baskir)

21 juli 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!