got
got
TGIF
25 juli 2014

Thank God It’s Friday, 25 juli

GOT TGIF | Terwijl het nog even komkommertijd is, echoot er deze week in geek-land maar één woord rond: ComicCon… ComicCooooon… We hebben alvast wat nieuwtjes voor je. En nog een heleboel andere leuke links natuurlijk!

COMICCON | ComicCon is gisteren officieel begonnen en wie onze Twitter en Facebook in de gaten houdt, weet dat Yfke van Berckelaer onze razende reporter ter plekke is en al wat geweldige foto’s heeft gemaakt. Dit weekend gaat het natuurlijk pas echt loos met de grote namen, maar in de aanloop zijn al een ANT-MAN poster, een HOBBIT poster en een MAD MAX poster wereldkundig gemaakt. Én de indrukwekkende kin van Batman. Hier alvast drie vroege overzichten van alle mooie dingen die wij, arme stervelingen die er niet bij kunnen zijn, nu moeten missen.

ANDER NIEUWS | Het legendarische WESTWORLD wordt ge-reboot als televisieserie. Anthony Hopkins doet mee, maar gelukkig niet in de gunslinger-rol van Yul Brynner. Ook TREMORS gaat in de reboot. En gaat The Rock Shazam spelen in een Marvel-film? Marvel heeft trouwens een strakke en geheimzinnige planning tot 2019. Nog meer Marvel-nieuws: kijk eens wie er volgende seizoen in Agents of S.H.I.E.L.D. op komt draven? De enige echte warrior princess – Lucy Lawless, a.k.a. Xena! En Black Widow is zwanger. In het eggie, dus daar moet wel even iets op gevonden worden. In de categorie ‘heeft de wereld dit nodig?’ wordt Mark Romanek (NEVER LET ME GO) getipt als regisseur voor de prequel van THE SHINING, naar een proloog van Stephen King die nooit in het originele boek terechtkwam. Ik zag op IMDb trouwens dat hij ook LOCKE & KEY gaat regisseren, naar de stripboeken van Joe Hill en dat is dan weer de zoon van Stephen King. Intussen heeft de game Alien: Isolation voor een heuse ALIEN reünie gezorgd! Oh, en over games gesproken: er komt een Space Invaders-film. Heb ik heel veel gespeeld als kind, maar om nou te zeggen dat er een spannende verhaallijn in zat…

NO LYNCH | Okee, David Lynch. Je bent mijn held en natuurlijk mag je lekker doen waar je zelf zin in hebt, beetje schilderen en mediteren enzo, maar seriously – peperdure yogakleren ontwerpen? Doe ’s gek, maak weer eens een film! Zelfs Laura Dern zag het al helemaal zitten! Maar Lynch niet. Bij wijze van troost hier wat foto’s van de Twin Peaks reünie. En laten we niet vergeten dat we het hier over David Lynch hebben, die kan zomaar uit het niets met een film komen die hij in zijn lunchpauze op zijn telefoon heeft geschoten en waarschijnlijk toch geweldig is…

SCREAM QUEEN | Ben je inmiddels een beetje ingedut na deze bloedhete week, je vijfde borrel en een vermoeide klikvinger? Ook daar hebben we iets op gevonden. Volume op elf en gaan!

 VAN ALLES | Voor de verzameling: THE AVENGERS in 8-bit! Scully likes science! Mondo, van die ge-wel-di-ge posters, gaat in de toys! Waaronder deze mooie Hitchcock. Arme Thor, eh… Dave, “this is shit of the horse!” Een fan-made anime trailer van BLADE RUNNER. En als O.J. Simpson niet zo’n toffe peer was geweest, had dit zomaar kunnen gebeuren. Name the cliche! Hier prachtige Art Nouveau posters van de verschillende verslavingen in GoT. Milk of Poppy, anyone? (zie ook bovenaan) En weet  je wie een goeie acteur is? Het baardige mannetje dat in Joaquin Phoenix’s voorhoofd woont! 

STAR WARS | Another week, another STAR WARS rubriek. Spoiler: de nieuwe film begint met een hand! Ik hoop dat J.J. Abrams deze link leest, dat zou hem een hoop ellende kunnen besparen. Hier dertig STAR WARS impressions. En voor wie nog twijfelde: Han sh*t first! Dat gaat me wat te ver, maar dit kleedje zie ik dan wél weer in mijn kamer liggen. Stephen Colbert en Jon Stewart vechten het uit om de titel van grootste STAR WARS-fan. En we bewaren het grootste nieuws voor laatst: Mark Hamill heeft een baard!

LONG READ | Of beter gezegd, loooooooong read. Maar wel interessant en vooral waar. Waarom worden er geen originele filmposters meer gemaakt? Het artikel gaat eerst over tijdschriftcovers, ook interessant, maar scroll naar beneden voor de filmpostertirade.

POPPEN | Ik heb een groot zwak voor fantasy-poppenfilms à  la LABYRINTH en THE DARK CRYSTAL, dus hier werd ik blij van. De trailer voor een korte film van Toby Froud, de zoon van de legendarische Brian en Wendy Froud, om vandaag mee te eindigen. Leuk detail om je stokoud te laten voelen: Toby ‘speelde’ in LABYRINTH ook baby Toby, die gekidnapt werd door David Bowie in leggings.

Dat was ‘m weer! Vergeet niet dit weekend onze social media in de gaten te houden voor de leukste ComicCon-nieuwtjes en -foto’s. En als je tips voor volgende week hebt, stuur ze naar [email protected]. Fijn weekend!

25 juli 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!