kristen
kristen
Nieuws
26 juni 2016

Thuisbios, week 25

kristen KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios bespreken we iedere week interessante nieuwe genretitels die verkrijgbaar zijn op dvd, blu-ray en VOD. Deze week wordt een vrouw gestalkt op nieuwjaarsdag, laat een tiener per ongeluk monsters vrij en neemt een bovennatuurlijke duiker op bloedige wijze wraak.

In de Nederlandse horrorthriller KRISTEN van regisseur Mark Weistra (TAXANDRIA) wordt het titelpersonage, gespeeld door Terence Scheurs (DOODEIND), op nieuwjaarsdag tijdens het schoonmaken van het café van haar vader gebeld door een mysterieuze man die alles over haar lijkt te weten. Het spelletje dat de stalker met Kristen speelt wordt steeds grimmiger en langzaam maar zeker verandert Kristen’s wereld in een surrealistische nachtmerrie. “KRISTEN is geen doorsnee intruder-thriller”, schrijft Henriette Poelman in haar recensie in Schokkend Nieuws #120. “Dankzij Terence Scheurs willen we Kristen echt heelhuids het einde van de film zien halen. Ze blijft in volle lengte van de film boeiend om naar te kijken.” Te koop en te huur op dvd en VOD vanaf 21 juni (Just Entertainment).

Wat minder enthousiast waren we over GOOSEBUMPS, een griezelfilm gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van R.L. Stine. De onhandige tiener Zach dringt het huis binnen van jeugdboekenschrijver Shivers (Jack Black) en laat per ongeluk de monsters vrij die gevangen zitten in diens boeken. “GOOSEBUMPS doet er alles aan om de aandacht van de kijker vast te houden”, aldus recensent Hans Dewijngaert, “[maar] onderschat zijn doelpubliek dat zich echt langer dan drie seconden kan concentreren en over voldoende eigen verbeelding beschikt.” Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 22 juni (Sony Pictures Home Entertainment).

Afgaande op de trailer van de Canadese horrorfilm DEEP BELOW (a.k.a. LE SCAPHANDRIER), hebben de makers van deze film hun doelgroep wat beter in de peiling. De premisse is niet bijster origineel – bovennatuurlijke moordenaar in een oud duikpak neemt wraak op degenen die zijn schat hebben gestolen – maar de bloedige effecten zien er puik uit. De film werd aardig ontvangen in het festivalcircuit en won o.a. op het Festival Internacional de Cine Fantástico de Torremolinos 2015 de Grand Jury Prize voor Best Director en Best Special Effects. Te koop en te huur op dvd en VOD vanaf 23 juni (Excesso Entertainment).

26 juni 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!