Chaoten Cops
Chaoten Cops
TGIF
24 juni 2016

Thank God It’s Friday, 24 juni

Chaoten Cops TGIF | Winter was coming with a vengeance deze week. En dan heb ik het niet alleen over het vertrek van Groot-Brittannië uit de EU, maar vooral over de een-na-laatste aflevering van dit seizoen van Game of Thrones, waarna het internet uit zijn voegen barstte met meningen, theorieën en meningen over die theorieën. TGIF kan daar natuurlijk niet in achterblijven. Maar vrees niet: we hebben ook GHOSTBUSTERS, JUSTICE LEAGUE, STARGATE, SUICIDE SQUAD en nog veel meer!

NOU, DOEI HÈ | #Brexit is een feit, Groot-Brittannië hoort niet meer bij Europa. TGIF is geen politieke rubriek, dus ik zal jullie niet vervelen met mijn meningen hierover, maar wel relevant is dat ook de filmwereld het effect zal merken, en niet in positieve zin. Vooral onafhankelijk geproduceerde films zullen het moeilijk gaan krijgen. En Engeland is juist zo goed in independent. Om ook nog te kunnen lachen is hier een perfecte satire op de vele onzinnige gesprekken en debatten die we de laatste weken voorbij zagen komen, met Patrick Stewart spot on as usual. Niet leuk, maar wel bloedmooi: de ABBA-cover (ja, echt) S.O.S. die Portishead voor HIGH-RISE maakte. Voor het eerst publiekelijk gedeeld in nagedachtenis aan de bizarre moord op parlementariër Jo Cox vorige week.

FILMS | Oké, vrolijker nieuws: een vervolg op het uitstekende STAKE LAND, genaamd THE STAKELANDER. Niet alleen aangekondigd, hij is ook al klaar! Wederom geschreven door Nick Damici (die ook terugkeert in de rol van Mister), maar helaas niet geregisseerd door Jim Mickle. Ik kijk er toch naar uit. Vorig jaar gaf ik het boek The Girl With All The Gifts van M.R. Carey vijf sterren op Goodreads. Inmiddels is er een film van gemaakt met Glenn Close en Gemma Arterton in de hoofdrollen en hier is de trailer! Noomi Rapace komt terug in de PROMETHEUS-sequel en Roland Emmerich wil zijn eigen STARGATE rebooten. Hier een kijkje in zijn privé-fotoalbum. Voor de goede orde nog een video over wat er blijkbaar allemaal mis was met de originele STARGATE. Mads Mikkelsen blijft goed bezig, dit zijn de rollen die hij in DOCTOR STRANGE en STAR WARS: ROGUE ONE speelt. Eli Roth kent geen enkele gêne en gaat doodleuk DEATH WISH (1974) remaken. Met Bruce Willis als Charles Bronson. Roth is niet te stoppen, want hij is ook nog bezig met een stripverfilming met Jim Carrey (had die geen principiële bezwaren tegen geweld in films?) in de hoofdrol: ALEISTER ARCANE. Carrey is op zijn beurt ook weer bezig met een horrorfilm die een stuk interessanter klinkt: THE BAD BATCH, samen met Keanu Reeves en Jason Momoa en geregisseerd door Ana Lily Amirpour (A GIRL WALKS HOME ALONE AT NIGHT).  En wat is dit verschrikkelijk: de  nieuwe GHOSTBUSTERS-theme song van Fall Out Boy ft. Missy Elliott. Meer Misser dan Missy, right? (sorry). Kijk snel naar deze matte paintings van de originele film om het weer goed te maken, en… welja… gouden boekjes

GAME OF THRONES | Ik roep het gelijk maar even: spoilers, spoilers, spoilers galore. Natuurlijk heeft iedereen die fantastische aflevering van deze week al gezien, maar mocht dat om wat voor reden dan ook nog niet gelukt zijn: verder lezen op eigen risico. We beginnen met een veilige. Ik scoorde een teleurstellende 16/20 in deze quiz (zou ik ooit wel geweten hebben hoe het kind van Sam en Gilly heet?). No Film School analyseert de grote battle scene uit de laatste aflevering, en hier zijn tien dingen die we ons blijkbaar afvragen na afloop ervan. Iwan Rheon (Ramsay Bolton) verdient een grote carrière. Ben ik het geheel mee eens, hoewel het best verwarrend is als je hem, net als ik, in Game of Thrones  en Vicious tegelijk volgt. Wist je dat de 2.15 m. lange acteur die Wun Wun the Giant speelt nog veel meer coole dingen heeft gedaan? Waar zijn Game of Thrones-fans gek op? Vergezochte theorieën! Hier een nieuwe en een iets oudere over Arya en de Waif, en hier eentje over Sansa die ook gelijk weer weerlegd wordt. En hier een parallel die blijkbaar niet iedereen ontdekt heeft. Hier alvast wat foto’s en een preview van de seizoensfinale volgende week. Zijn er nog wel genoeg bad guys over? Mocht je zelf een bedorven inborst hebben, is hier een app die GoT-spoilers aan al je contacten stuurt. In je nieuwe leven zonder vrienden heb je dan alle tijd om de Night’s King uit een meloen te snijden of Tyrion Lannister op een scooter te photoshoppen.

OVERZICHT | Mooi overzicht van de geschiedenis van de horrorfilm. 122 (!) fragmenten van films tussen 1895 en 2016!

SERIES | Het voelt alsof we echt al jaren over de aankomende Westworld-serie horen, maar nu is er dan eindelijk een trailer. En die ziet er best veelbelovend uit, met nog geen teken van dit. Eén van mijn favoriete films uit de jaren tachtig krijgt een prequel tv-serie! Als het maar wel door de Henson studio’s gemaakt wordt. The Walking Dead filmde intussen maar liefst elf sterfscènes om te voorkomen dat er foto’s gelekt werden. De cancelbijl gaat weer druk rond in Amerika, het nieuwste slachtoffer is Penny Dreadful (en Vinyl, niet genre, maar wel doodzonde). Leuker nieuws: de originele Wonder Woman Lynda Carter krijgt een rol in de Supergirl-serie! Als president van Amerika zelfs. Kon het maar in het echt zo zijn.

A SQUAD AND A LEAGUE | Blijkbaar moest SUICIDE SQUAD ‘goofier’ worden na de tegenvallende gedeprimeerdheid van BATMAN V SUPERMAN, en deze en deze posters dragen daaraan bij. En over Batman gesproken: journalisten die de set van JUSTICE LEAGUE bezochten hoorden van Affleck himself dat hij een Batman-film gaat regisseren. Een DC-hater mocht de set ook bezoeken om zelf te zien dat het ècht heel anders gaat worden dan BvS. Terug naar SUICIDE SQUAD: hier een analyse van de tattoos van Jared Leto als The Joker. Viola Davis kreeg hartkloppingen en wilde Leto peppersprayen omdat hij zo liep te method acten dat iedereen bang van hem was (hij stuurde haar kogels!). Echt waar of hype? Hmmmm….

GRABBELEN MAAR | Wie gaat er mee naar Amerika in oktober? David Lynch organiseert een muziekfestival en de line-up is ongeveer net zo random als hijzelf. Iets dichterbij, in Engeland, is een tentoonstelling met werk geïnspireerd door Stanley Kubrick. Stel je voor: op een dag maak je een melig filmpje van jezelf met een Chewbacca-masker, en voordat je het weet heb je je eigen action figure en vraag je twintig dollar per handtekening. De wereld is een vreemd ding en dat is het. ‘Schmutziger Krieg’! Jawohl. Hier zijn een stel heerlijke Duitse (!) VHS-covers (zie ook bovenaan dit artikel). Weng Weng Forever! Ooit… in 1975… was er een een prog-rock-Spider-Man-musical. Natuurlijk was die er. Hier zijn een paar highlights (en laat ik niet de enige zijn die paniekerig over het beeldscherm veegde en zich toen heel suf voelde). Norman ’Dylan’ Reedus en regisseur/producent/make-up guru Greg Nicotero van The Walking Dead hebben een restaurant geopend. Het zou wel heel teleurstellend zijn als daar geen bloederige steaks geserveerd worden. Man sterft tijdens het zien van THE CONJURING 2 en verdwijnt – eek! BUBBA HO-TEP Is de meest perfecte B-film ooit en hier zijn twintig groovy Bruce Campbell-tattoos om dat te vieren. Godzilla lives! Ooit was er een Australische bizarre actie-comedy-serie die Danger 5 heette. Ik kende hem niet, maar nu ik de trailer gezien heb ga ik er zeker eens naar op zoek. En tot die tijd is hier alvast een nieuwe korte film van dezelfde makers: COMPUTER MAN. Lezers van ons papieren blad kennen de rubriek Redux, waarin kunstenaars de kans krijgen een filmposter opnieuw te ontwerpen. Deze grafisch ontwerper doet dat ook, maar dan elke dag

R.I.P. | Normaal proberen we het vrolijk te houden bij TGIF, maar we kunnen natuurlijk niet helemaal voorbijgaan aan het andere nieuws van deze week: het trieste, bizarre en vooral veel te jonge overlijden van acteur Anton Yelchin. Hier is een overzicht van de zijn vijf beste genreflms. Hij zal gemist worden.

WHEN BILLY MET VINCENT | Om je toch met een grijns op je hoofd het weekend in te sturen, eindigen we met alweer zo’n fijne mash-up van Voor de Film. PULP FICTION Travolta meets CARRIE Travolta. Genieten!

Dat was hem voor deze week! Tips kunnen zoals altijd naar [email protected]. Fijn weekend!

 

24 juni 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!