kijkwijzer angst logo png transparent
kijkwijzer angst logo png transparent
Nieuws
18 oktober 2019

Thank God It’s Friday, 18 oktober

kijkwijzer angst logo png transparentTGIF| Het is oktober, dus dé maand om lekker veel horrorfilms te kijken. Ik doe dan ook, net zoals veel andere liefhebbers, mee aan de traditie om te proberen elke dag één horrorfilm te kijken.

Wat ik ga kijken heb ik voor een deel van tevoren bedacht, en daarvan een lijstje gemaakt in Letterboxd. Zo had ik bedacht om eindelijk weer eens deel twee en drie van THE OMEN-trilogie te kijken, oftewel de jongensjaren van het horrorgenre. Trilogie? Ja, deel vier is zo belabberd dat ik die maar niet meetel. En mocht ik even geen inspiratie hebben, kan ik altijd nog even een van de favoriete horrorfilms van deze 32 regisseurs opzetten. Of ik kies een van de beste horrorfilms van de 21e eeuw. Prima lijsten, overigens. De heren en dames hebben smaak. Dat kan ook gezegd worden over de redacteuren van Film School Rejects, die deze lijst met hun favoriete horrorposters samenstelden. Over lijstjes gesproken: heb jij al je top vijf van beste genrefilms van dit decennium ingestuurd? Wie weet komt jouw favoriet wel in het volgende nummer van Schokkend Nieuws te staan! Ik moet er zelf ook nog aan beginnem en het is moeilijk kiezen uit zoveel goeds. Ook al beweren sommigen dat vroeger alles beter was, als horrorfilmliefhebber hebben we toch echt niet te veel te klagen momenteel. Zo kijk ik bijvoorbeeld erg uit naar THE LIGHTHOUSE, de nieuwe film van Robert Eggers (THE WITCH). De eerste recensies zijn bijzonder positief. De sterren vliegen je om de oren. Een interview met Eggers over de film lees je hier. Ondertussen is Eggers alweer bezig met het casten van zijn volgende film. Een film die momenteel in de bioscopen draait en ook veel lof toegezwaaid krijgt, is natuurlijk JOKER. Zoals je kan lezen was onze recensent Julius Koetsier minder enthousiast, en ondergetekende was eerlijk gezegd ook niet omvergeblazen. Maar hoge bomen vangen veel wind, en dus kunnen ook de parodieën niet uitblijven:

Van een ander kaliber dan THE LIGHTHOUSE of JOKER, maar iets waar ik toch best veel zin in heb, is het vervolg op ZOMBIELAND. Dit komische interview met Jesse Eisenberg en Ruben Fleischer is vermakelijk om te lezen, en hier kan je ontdekken hoe het vervolg er ook uit had kunnen zien. Vervolgen, reboots, prequels en remakes; het blijft een punt van discussie. Zelfs De Volksrant schreef erover. Zelf hou ik natuurlijk ook van interessante originele films, maar ik ben zeker niet vies van een goed vervolg of een goede remake. Eén van de beste films van David Cronenberg (die eindelijk weer eens iets nieuws gaat maken) was immers ook een remake. En een nieuwe EVIL DEAD bijvoorbeeld, één van mijn favoriete films? Kom maar op! De nieuwe WATCHMEN-serie schijnt ook erg goed te zijn. Aanstaande maandag is de première van de eerste aflevering op HBO. Wat we ervan moeten weten kan je hier lezen en showrunner Damon Lindelof heeft er zelf ook iets over te zeggen. Ook van HBO: een televisieserie naar Stephen Kings boek THE OUTSIDER. De eerste volledige trailer is nu te zien. Stephen King gaat zijn huis in Maine overigens voor het publiek openstellen, onder andere als writers’ retreat. Hebben we nog aspirerende schrijvers onder ons lezerspubliek? Ik zou het wel weten!

Ik sluit deze TGIF af met een rondje overig nieuws. Philip Gips, ontwerper van onder meer de prachtige posters van ALIEN en ROSEMARY’S BABY, is onlangs overleden. Jesse Eisenberg praat behalve over ZOMBIELAND: DOUBLE TAP ook eindelijk over zijn ervaringen op de set van CURSED. Zoë Kravitz is Catwoman, en Paul Dano gaat The Riddler spelen in THE BATMAN. Perfecte casting, als je het mij vraagt! John Boyega gaat in een Netflix-sciencefictionfilm spelen, genaamd THEY CLONED TYRONE. Iets met een kloon dus, net als in GEMINI MAN. Vraag je je af hoe ze dat nou doen, die special effects-lui? Lees dan dit artikel even. Goed, prettig weekend allemaal! Geniet ervan, te beginnen met het kijken van deze leuke, op genrefilms geïnspireerde videoclip!

 

 

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!