imakle
imakle
Nieuws
5 mei 2020

Isolatiemateriaal: kijktips voor mei en jou

imakle ISOLATIEMATERIAAL | We zijn het ondertussen bijna gewend, die anderhalvemetersamenleving. En ook al mogen we ‘gewoon’ naar buiten, zoveel mogelijk binnenblijven is nog steeds het verstandigst en er zullen ongetwijfeld ook grauwe en regenachtige lentedagen aankomen. Daarom schiet Schokkend Nieuws weer te hulp. Hier weer voldoende kijktips voor in je zelfisolatie!

 

Pathé Thuis

Deze week op Pathé Thuis te zien: de onderwaterhorrorfilm met de toepasselijke naam UNDERWATER. ‘Het lekker wegkijkende UNDERWATER voldoet in grote mate aan de verwachtingen’,  schreef Thierry Verhoeven. Later deze week komt ook THE GRUDGE (2020) beschikbaar op Pathé Thuis. ‘Door ingetogen camerawerk en spaarzame gore- en schrikmomenten geeft regisseur Pesce de uitstekende cast ruimte om met hun spel spanning te creëren’, zo schreef onze recensent Daan Snouck Hurgronje. ‘Maar toch wil THE GRUDGE maar niet overtuigen. Als horror niet eng genoeg, als detective niet mysterieus genoeg.’ Vanaf vrijdag 8 mei kan je zelf je oordeel vellen. Op 14 mei kan je genieten van het uitstekende GRETEL & HANSEL, die maar liefst vier skulls kreeg van Barend de Voogd: ‘Kun je trouw blijven aan een wereldberoemd kindersprookje en mensen alsnog koude rillingen bezorgen? Oz Perkins’ GRETEL & HANSEL bewijst het.’

Netflix

Netflix heeft traditioneel op de eerste dag van de maand weer een hoop nieuwe titels toegevoegd. Daar zitten interessante genrefilms bij. Zoals FRIDAY THE 13TH (2009), waar Barend de Voogd goed over te spreken was: ‘Marcus Nispel weet waar de knoppen zitten en drukt ze allemaal in’, zo schreef hij destijds. Ook sinds 1 mei op Netflix: J’AI PERDU MON CORPS, een film die we toentertijd helaas niet gerecenseerd hebben. Maar mede-oprichter van Schokkend Nieuws en oud-hoofdredacteur Phil van Tongeren zette deze animatiefilm met een horrorrandje op nummer één van zijn favoriete films van 2019. En voor de die hard Nicolas Cage-fan is er A SCORE TO SETTLE, volgens Julius Koetsier ‘een wraakthriller die het cliché niet schuwt’.

Dvd/blu-ray

Deze week op dvd en blu-ray: GUNS AKIMBO met Daniel Radcliffe, waarin volgens Eric van der Woude ‘de voormalige Harry Potter-ster zich ontpopt tot een millennial-variant op Chow Yun-Fat.’ Helaas maakte de actiekomedie op hem verder ‘vooral een luie en gemakzuchtige indruk.’ Op 20 mei komt horrormysterie DON’T LET GO uit. Daarvan kan je tegen die tijd een recensie verwachten op onze website.

Picl

Net toegevoegd op Picl, en binnenkort ook op Pathé Thuis, CineMember, Ziggo, KPN, iTunes, Google Play etc.: horrorfilm THE OTHER LAMB, met Michiel Huisman als sekteleider. De recensie van Ruud Vos lees je later deze week.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!