AeQ
AeQ
Nieuws
3 februari 2018

IFFR Unleashed

AeQ NIEUWS | Het streaming-landschap in Nederland heeft er een nieuwe speler bij: IFFR Unleashed. We neusden op de site rond om te kijken of er ook voor de genre-kijker iets te genieten valt.

Zoals de naam al doet vermoeden is IFFR Unleashed een initiatief van het International Film Festival Rotterdam. Vrijwel alle films uit het oorspronkelijke aanbod hebben dan ook hun Nederlandse première in Rotterdam beleefd. Als je in de Benelux woont, kan je voor een vast maand- of jaarbedrag zoveel kijken als je wilt. Verder werkt het platform wereldwijd ook als VOD-platform, waarbij een lange film kijken 5 euro kost en een korte film 1 euro.

De meeste films zullen misschien veel SN-lezers niet direct aanspreken. Toch zijn er zeker wel SN-waardige titels te bekennen. ICH SEH, ICH SEH, bijvoorbeeld, een Oostenrijkse horrorfilm die  drie jaar geleden maar liefst 4,5 schedels kreeg van Marjan Westbroek. ONLY LOVERS LEFT ALIVE, van Jim Jarmusch; A GIRL WALKS HOME AT NIGHT van Ana Lily Amirpour. Er zijn ook een paar onverwachtere genre-titels: twee films van Lisa Takeba, bijvoorbeeld, THE PINKIE en HARUKO’S PARANORMAL LABORATORY.

De genre-films zijn duidelijk in de minderheid en dit zal ook wel zo blijven als er meer titels bijkomen. Als je echt alleen maar genre kijkt is het financieel waarschijnlijk verstandiger om af en toe de VOD-optie te gebruiken, in plaats van een abonnement te nemen. Maar mocht je ook in de rest van het aanbod wel interesse hebben loont het om snel te zijn: alleen vandaag nog is een jaarabonnement 60 euro in plaats van 90 euro.

3 februari 2018

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!