Coffin-Baby-Poster-HE
Coffin-Baby-Poster-HE
Nieuws
28 april 2013

Deze week op dvd en blu-ray

Coffin-Baby-Poster-HEEen heks, experimenteel stamcelonderzoek, prehistorisch ongedierte, ruimtesoldaten en de terugkeer van de gereedschapskist-moordenaar!

Wanneer de zevenjarige Amanda Drake uit haar slaapkamer wordt weggegrist, doen meteen de wildste geruchten de ronde in Summerville. Iedereen kent er de lokale mythe over een heks, maar gelukkig is Zach niet bang uitgevallen. Hij waagt zich met zijn vrienden in het bos, op zoek naar het oude huis waar de heks volgens de legende zou wonen… Peter Winter, de debuterende regisseur van THE WICKED (Just Bridge, 23 april) heeft vooral credits achter zijn naam staan als (co-)producent van o.a. STARGATE, INDEPENDENCE DAY, GODZILLA en THE PATRIOT. Misschien heeft Ronald Emmerich hem in elk geval geleerd hoe zijn publiek te vermaken.

De titel THE PROMETHEUS PROJECT (Just Bridge, 23 april) is nogal misleidend, want deze low-budget scifi-horror werd in 2010, dus twee jaar vóór PROMETHEUS, gemaakt. Wetenschapster Elizabeth Barnes houdt zich bezig met experimenteel stamcelonderzoek. Geen ruimtemonsters dus, maar de tagline doet wel vermoeden welke kant het opgaat: The classis tale of horror, re-animated for today. 

JURASSIC ATTACK (Splendid, 25 april) is dan weer wél exact wat de titel doet vermoeden. Een reddingsoperatie in de jungle loopt helemaal verkeerd af: de helicopter van de te hulp geschoten commando’s stort neer en tot overmaat van ramp stampen er ook nog… Inderdaad. Lees binnenkort de recensie van Lieuwe van Albada op schokkendnieuws.nl.

Soms maakt de samenvatting die onze schrijvers van een film geven je nieuwsgieriger dan de film waarschijnlijk verdient: “Captain Wake bestiert met zijn crew de Revelator: een ruimteschip waarmee ze deep space afreizen om te plunderen. Dan vinden ze de Chaos Generator.” schrijft Joep van Loon over SPACE SOLDIERS (Splendid, 25 april). Volgens Joep zit de film “aan de goede kant van fout.”. Zijn hilarische commentaar (“stel je de acteurs uit Beverly Hills 90210 voor, die op een schooltoneelavond een interpretatie van ALIEN ten beste geven.”) kun je hier lezen.

Tot slot aandacht voor Dean Jones. De man is al sinds 1985 werkzaam als special make-up effects artist, onder meer voor BLUE VELVET, Star Trek: The Next Generation, Star Trek: Deep Space Nine, X-MEN:FIRST CLASS en TOOLBOX MURDERS. Die laatste film noemen we bewust aan het einde, want Jones´regiedebuut COFFIN BABY (eOne Home, 24 april) is het vervolg op de remake die Tobe Hooper in 2004 maakte van de beruchte video nasty uit 1978. Hollywood wordt opgeschrikt door een aantal gruwelijke en zeer gewelddadige moorden, lezen we in de synopsis. Hm, wij verwachten toch meer van de special effects en de rol van Bruce Dern. Recensent Remco Scheenjes komt binnenkort met zijn oordeel.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!