lovercraftactually
lovercraftactually
TGIF
26 april 2013

Thank God It’s Friday 26 april

lovercraftactually Een overvolle collectie linkjes deze week, vooral ook dankzij jullie inzendingen! Dat zien we graag – ook omdat er volgende week helaas geen TGIF kan zijn. Hopelijk is dit genoeg om je twee weekenden door te loodsen!

LOVECRAFT | Wieland van Dijk is duidelijk een Lovecraft-fan – ik moet eerlijk gezegd zelf altijd weer opzoeken waar de h’s in Cthulhu ook alweer staan. Hij deelde niet alleen de link naar de leuke mash-up hier links, maar ook deze Cthulhu van Lego! Hm, toch maar eens mijn ouders vragen waar mijn oude blokjes zijn gebleven…

GAME OF THRONES | Ik vraag me soms af of de fans van Game of Thrones in fanatisme de Trekkies evenaren. Er is in ieder geval zoveel moeite in de verschillende talen (zoals High Valyrian  en Dothraki) gestopt dat ze, net als Klingon, te leren zijn. Volgens David J. Peterson, de verantwoordelijke linguist (en eigenaar van een homepage die uit de jaren negentig lijkt te zijn stammen), spreken we alleen wél met z’n allen Khaleesi verkeerd uit. Ja, zélfs de acteurs in de serie zelf. Tja, de verkeerde manier klinkt nu eenmaal zo verdomd sexy uit de mond van Iain Glenn. En over sexy gesproken: in de altijd hilarische reacties op The Hairpin is een discussie gaande over de meest sexy Game of Thrones-acteur. Mét een overdaad aan bewegende gifs. Graag gedaan! Dan nog twee linkjes: Ben uit Parks and Recreation is ook een grote fan en bij deze tumblr dachten ze kennelijk dat Joffrey nog niet erg genoeg was.

STREET VIEW | Beelden uit Google Street View gecombineerd met screenshots!

2D | Ook zo genoeg van dat 3-dimensionale gedoe? Voor acht euro ben je er vanaf. Dank aan Frits Groot-Roessink voor de link.

APOCALYPTISCH | Wie heeft er na het einde van de wereld nou geen zin in een Twinkie of een blikje cola?

ZOMERSE PRET | Als je maar tijd hebt voor één trailer voor de zomer, dan is deze waarschijnlijk de beste keuze:

Zelf is mijn top-5 lijstje van films die ik deze zomer het liefst wil zien:

  1. The Great Gatsby
  2. Pacific Rim
  3. Man of Steel
  4. Fast and Furious 6
  5. Before Midnight

Waar kijken jullie het meest naar uit? Bij Vulture bereiden ze zich ook al op de komende blockbusters voor middels een aantal leuke infographics (zie rechtsonder)

mt_ignore:zombies SUPERHELDEN | Wie zomer zegt, zegt superheldenfilms. De eerste is alweer in de bioscopen: IRON MAN 3. Aanleiding in Utrecht voor een leuke stunt. In Japan wordt de film uitgebracht in Smell-O-Vision, sorry, in ‘4DX’. Veel ijzer en brandluchtjes, gok ik? Op deze tumblr vind je tekeningen van superhelden geïnspireerd door gekostumeerde kindjes. Pas op: Thor in een tutu is gevaarlijk schattig. Deze documentaire over Wonder Woman door de jaren heen klinkt fascinerend. Patton Oswalt speelt de Pinguïn in dit (iets te lange) filmpje van College Humor over ‘Badman’ en zijn regels tegen pistolen en moord. Het probleem met mooie posters is dat ze worden gejat. De zogenaamde ‘Hiddlestoners’ op tumblr zijn nogal overstuur over het kapsel van Loki in de nieuwe trailer voor THOR: THE DARK WORLD. En iemand heeft mooie openingscredits gemaakt voor MAN OF STEEL:

EFFECTEN | Nog meer mooie gifs: de twaalf meest indrukwekkende effecten van het tijdperk voor de CGI.

YODA | Wisten jullie dat de groene jedi master oorspronkelijk een voornaam had? (via Carlo Peters)

OBLIVION | De science en fictie van de nieuwe Tom Cruise-film.

HORROR | Alle horrorlinkjes op een hoopje! Brian Collins – ja, die van zes jaar lang een horrorfilm per dag – keek naar Hemlock Grove, de nieuwe serie van Eli Roth, tijdens een lang weekend. Hij vond er niet veel aan (pas op, spoilers). Den of Geek toont met dit lijstje aan dat THE EXORCIST niet de énige goeie horrorfilm is uit 1973. Wie inspiratie wil vinden voor een nieuwe horrormonster kan het beste gewoon even door een microscoop kijken. Ik ben verder erg blij met deze uiteenzetting over het horrorgehalte van MRS. DOUBTFIRE, een film die bij mij altijd al rillingen opwekt.Ten slotte stuurde Nick Kasteel ons deze trailer over de griezeligheid van… Trix!

SCHAKEL | You ARE the weakest link. Goodbye.

TITELS | Er zijn veel films gebaseerd op boeken van Philip K. Dick, maar zelden onder de oorspronkelijke titel. Deze posters herstellen zijn titels, en die van andere verfilmde boeken, in ere.

DAMES IN NOOD | Het zal geen horrorfan verbazen dat op deze lijst van dames die uiteindelijk toch wel konten blijken te kunnen schoppen veel final girls staan!

Zoals gemeld: volgende week geen TGIF, helaas – al kunnen jullie natuurlijk de reacties op deze post gebruiken om leuke linkjes achter te laten. Tot over twee weken, en prettig weekend!

26 april 2013

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!