Jack The Giant Slayer dvdcover
Jack The Giant Slayer dvdcover
Nieuws
4 augustus 2013

Deze week op dvd en blu-ray

Jack The Giant Slayer dvdcoverGroot, groter, grootst! Twee films met reuzen: een kindvriendelijke bewerking van een bekend sprookje en een duizend-in-één-dozijn creature feature.

JACK THE GIANT SLAYER (Warner, 31 juli) is een verfilming van het bekende sprookje Jack and the Beanstalk (Sjaak en de Bonestaak). Dat laatste klinkt natuurlijk veel te saai en dus kreeg de film in eerste instantie de titel JACK THE GIANT KILLER. Zo’n titel in combinatie met Bryan Singer (APT PUPIL, X-MEN) als regisseur schept verwachtingen. “De beslissing van de makers om van de titel JACK THE GIANT KILLER af te zien had ons moeten waarschuwen”, schreef recensent Barend de Voogd. ” JACK THE GIANT SLAYER is een tamme, tamelijk ouderwetse familiefilm.” Met rijzende ster Nicholas Hoult (WARM BODIES) in de hoofdrol en een handjevol oude bekenden – Ewan McGregor, Stanley Tucci, Bill Nighy en Ian McShane in bijrollen. Barends volledige recensie lees je hier.

Meer reusachtige wezens in SPIDERS (Dutch Filmworks, 31 juli). Een oude Russische satelliet stort neer in New York. Aan boord bevindt zich een overblijfsel van een vergeten experiment: met buitenaards DNA gemanipuleerde spinnen. Uiteraard overleven een aantal exemplaren de crash en beginnen rap te groeien. “Het plot van SPIDERS is rechtstreeks afkomstig uit jaren ’50 B-films als TARANTULA (1955) en EARTH VS. THE SPIDER (1958)”, schreef Erik van ’t Holt in zijn recensie. “Originaliteit is ver te zoeken maar dat mag de pret niet drukken.” Regisseur Tibor Takács is een oude rot in ’t vak en regisseerde eerder o.a. THE GATE (1987), THE GATE II (1990), RATS (2003) en MEGA SNAKE (2007).

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!