spiderman
spiderman
TGIF
2 augustus 2013

Thank God It’s Friday 2 augustus

spiderman Wie houdt het eigenlijk nog bij, zo in de vakantie, wanneer het vrijdag is, wanneer het weekend? Nou, de verzamelaarster van Thank God It’s Friday, want vakantie of niet, weekendlinks zullen er komen!

SUPER! | Hier links een van de mooie spetterportretten van superhelden van Kacper Kiec, van wie je nog veel ander werk op z’n tumblr kan vinden.

SATANISME | Bad Ass Digest vond een fascinerende documentaire uit de jaren tachtig, waarin de paniek over occultisme en satanisme bizarre proporties aanneemt: ze zijn natuurlijk tegen STAR WARS (The Force!) en Dungeons & Dragons, maar ook tegen de Smurfen en… The Care Bears? Dat zijn toch die knuffelbeertjes met een hart op hun borst? Het geheel bekijken is misschien te veel gevraagd, maar gelukkig staan in het bericht wat ‘hoogte’-punten uitgelicht.

NERDGASM | Een interessante stelling van Charlie Jane Anders van io9: zijn we zo erg bezig met de ‘nerdgasms’ dat we vergeten hoe belangrijk voorspel ook is? Het thema houdt kennelijk nog meer mensen bezig: Sam Adams schreef voor Criticwire een essay over hoe vreemd het is dat we tegenwoordig meer plezier beleven aan de voorpret dan aan de films zelf, en zijn collega Matt Singer van The Dissolve borduurde hierop nog wat voort.

PACIFIC RIM | De film die mijn nerdenenthousiasme (grotendeels) rechtvaardigde is ook nog niet vergeten door het internet. Zo maakte Movie Math een mooie (en spoilery) illustratie (met iets teveel overbodige haakjes, als je het mij vraagt) en werd er door fans een trailer à la GODZILLA in elkaar getimmerd:

LEKKER | Boris Karloff hield wel van guacamole.

shaun

TELEFOON | Alamo Drafthouse laat vaak leuke mensen berichten maken om publiek voor aanvang van de film te waarschuwen dat het gebruik van telefoons tijdens de voorstelling verboden is. Dit keer Edgar Wright, Simon Pegg en Nick Frost, respectievelijk regisseur en sterren van o.a. SHAUN OF THE DEAD (Mondo poster hier rechts is binnenkort te koop).

KORT | Lego! Nog meer Lego! Baby’s! Cylons (houd ze uit de buurt van je baby’s)!

STAR TREK | Zelfs Jean-Luc Picard vergeet soms wat hij moet zeggen. Hier worden de twee bemanningen van de USS Entreprise – original flavor en nieuwe lichting – met elkaar vergeleken, inclusief bewegende .gifs.

STAR WARS | Versus GAME OF THRONES. Schattig. (Arme Theon)

GAME OF THRONES | Over de fantasyserie gesproken: deze site met zakenbrochures van de families uit Westeros hadden we in maart gemist. Gelukkig geeft de toevoeging van huize Frey (voor al uw feesten en partijen) een goed excuus om toch nog te linken!

DOCTOR WHO | John Barrowman heeft duidelijk al flink nagedacht over een spin-off met zijn personage en… River Song! De nieuwe doctor schijnt trouwens komende zondag om acht uur ’s avonds (Nederlandse tijd) te worden aangekondigd. Maar kom op. ‘Whodini’? Dat is toch een véél te doorzichtige schuilnaam?

SCREAM QUEEN | Danielle Harris speelde op haar tiende al het nichtje van Michael Myers. Nu is ze opgegroeid tot heuse horrorheldin. Buzzfeed heeft een uitgebreid interview.

POEP | Als je iets anders wil dan de standaardslasher kun je tegenwoordig in de indiewereld terecht. Waar anders vind je een demon die leeft… in je darmkanaal?

EEN MINUUT | Vice gaf, in samenwerking met THE CONJURING, een aantal filmmakers opdracht om in één minuut mensen aan het schrikken te krijgen. Oordeel zelf: is het Jason Eisener (van HOBO WITH A SHOTGUN) gelukt?

ARCHITECTUUR | Mocht je binnenkort nog een tentamen architectuur moeten halen, vind je hier alle stromingen sinds het eind van de 19de eeuw uitgelegd aan de hand van (voornamelijk sciencefiction-) filmvoorbeelden.

GEZICHTEN | Wat krijg je als je alle gezichten in een film samenvoegt? Iets heel spookachtigs! (En blanks. Maar dat zal weinig mensen verbazen.)

GIMMICK | William Castle deed in de jaren vijftig van alles om zijn films te verkopen. Hier een interessant historisch artikel met commentaar van de dochter van de regisseur. Tegenwoordig wordt ook wel wat geprobeerd, zelfs offline. Soms geheel onafhankelijk, zoals de graffiti-artiest die de poster van THE WOLVERINE nét wat indrukwekkender wist te maken. En soms heerlijk creepy, zoals bij deze campagne voor de horrorfilm YOU’RE NEXT.

Dat was hem weer! Geniet van het weekend. Suggesties voor volgende week kunnen zoals altijd hieronder, óf via mail en twitter.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!