warm-bodies-dvd-cover-36
warm-bodies-dvd-cover-36
Nieuws
21 juli 2013

Deze week op dvd en blu-ray

warm-bodies-dvd-cover-36De oogst van deze week: twee zombiekomedies – één met tieners en één met bejaarden, een psychologische horrorthriller en de prequel van een fantasyklassieker.

De romantische horrorkomedie WARM BODIES (Belga Films, 20 juli) gaat over de onmogelijke liefde tussen zombie R (Nicolas Hoult) en de knappe blondine Julie (Teresa Palmer) en laat zich het best omschrijven als Romeo and Juliet met zombies. Een zombiefilm die romantisch én grappig wil zijn, dat is vragen om moeilijkheden want hybride films werken zelden. Maar volgens recensent Hans Dewijngaert mag WARM BODIES aan het rijtje crossovers toegevoegd worden dat wel geslaagd is. “Het resultaat is opnieuw een sterke film die gelukkig geen postmoderne goocheldoos wordt, waar de focus helemaal zoek raakt.” Of WARM BODIES nu een zombieverhaal is met een romantische inslag een romantische film waar toevallig zombies in meespelen, kan je hier lezen.

Meer grappige zombies in COCKNEYS VS ZOMBIES ( A-film, 16 juli). In deze in Londen gesitueerde komische zombiefilm neemt een legertje kwieke bejaarden het op tegen een horde levende doden. “De nadruk ligt meer op de cockneys dan op de zombies en het wemelt dan ook van de ‘sling yer hook’s, ‘alright, mate’s en cockney rhyming slang”, schreef Marjan Westbroek in haar recensie. “Vaak met directe vertaling erachteraan, dus je steekt er nog wat van op ook.”

In de horrorthriller ALL DARK PLACES (A-film, 17 juli) geven Christian (Joshua Burrow) en Jamie (Stephanie Fieger) hun relatie nog één laatste kans, niet zozeer voor elkaar maar ten gunste van hun zoontje Dylan. Als Christian de boel blijft verkloten, grijpt het imaginaire vriendje van Dylan, een verbaal agressieve clown, in. Is de clown echt, een hersenspinsel van Dylan of een spook uit het verleden van Christian?

OZ THE GREAT AND POWERFUL (Disney 17 juli) vertelt de origin story van de tovenaar van Oz. Goochelaar Oscar Diggs (James Franco) komt na een heftig ritje in een luchtballon terecht in het land van Oz, alwaar hij met open armen wordt verwelkomd door heks Theodora (Mila Kunis), die denkt dat hij de voorspelde tovenaar is die het land zal bevrijden van de kwade heks. Recensent Maricke Nieuwdorp: “Het is bijzonder fijn dat regisseur Sam Raimi, die we natuurlijk kennen van THE EVIL DEAD en de SPIDER-MAN films, niet gekozen heeft voor een musicalvariant. Hij had het toch niet kunnen winnen van klassiekers als THE WIZARD OF OZ (1939, met Judy Garland) en het swingende THE WIZ (1978, met Diana Ross en Michael Jackson).” Welke variant Raimi wel heeft gekozen kan je lezen in Maricke’s recensie die ze schreef ten tijde van de bioscooprelease.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!