batmannetje
batmannetje
TGIF
26 juli 2013

Thank God It’s Friday 26 juli

batmannetje Het zal niemand verbazen dat dit de Comic-Con-editie van Thank God It’s Friday is. Het geekfestijn vond vorig weekend plaats, en er was veel moois te beleven – ook voor de thuisblijver!

VERSLAGEN | Laten we maar beginnen met wat er algemeen over Comic-Con te lezen viel. Voor The A.V. Club deed Todd VanDerWerff zoals vorige jaren verslag, maar gezien de eerste zin van zijn laatste bericht (‘I think I’m done with Comic-Con’) zou het wel eens de laatste keer kunnen zijn. Namens NPR is de prettig misantrope Glen Weldon van de gezellige podcast Pop Culture Happy Hour naar San Diego afgereisd, en door zijn berichten schoot ik meerdere keren in de lach. Buzzfeed zet op een rijtje welke beroemdheden er allemaal waren en wat ze deden. Bij Pajiba, ten slotte, zijn ze niet ter plekke geweest maar zijn ze wel heel goed in het verzamelen van plaatjes.

NIEUWS | De belangrijkste nieuwtjes die bekend werden tijdens de ‘Con’ zullen jullie al wel hebben gehoord. Zo komt er een Superman/Batman-film. Ik kan hier persoonlijk niet heel enthousiast over worden. Met de huidige interpretaties van de personages zal dat wel twee uur chagrijnig (sorry, ‘diepzinnig’) naar elkaar staren worden. De tweede Avengers-film zal de ondertitel ‘Age of Ultron’ hebben, hetgeen wel erg veel synergie met Marvel comics laat zien. Vroegere Who-companion Karen Gillan schoor voor GUARDIANS OF THE GALAXY haar hoofd helemaal kaal. Wie niet bang is voor spoilers over het vijftigjarige jubileum van de Britse sci-fi-serie over de blauwe telefooncel klikt hier. En voor meer informatie over de nieuwe GODZILLA-film (die me na PACIFIC RIM eerlijk gezegd een beetje overbodig lijkt) kan je hier terecht.

COSPLAY | Natuurlijk waren er ook veel mensen prachtig gekostumeerd. Dit kan tot aparte taferelen leiden: zo vroeg Robin (op z’n knieën) Poison Ivy ten huwelijk! In het filmpje hieronder kun je zien hoe divers de inspiraties zijn: je kunt Mary Poppins (mét Bert) spotten, een Predator, een huurmoordenaar (op 1:12) uit de fantastische comic Saga, meerdere Doctors en Indiana Jonesen en nog veel meer moois:

BADASS | Dat was wel weer genoeg Comic-Con. Er is tenslotte nog meer te beleven. Zo lijkt THE KNIGHTS OF BADASSDOM, een film waar ik al jaren naar uitkijk, toch eindelijk misschien uit te komen – helaas denk ik dat we de oorspronkelijke versie van de regisseur nooit te zien zullen krijgen.

legobatman SCI-FI | Kennen jullie de nieuwe filmwebsite The Dissolve al? De redactie bestaat vooral uit oudgedienden van The A.V. Club en tot nu toe is het veelbelovend: ze hebben al een hele week besteed aan REPO MAN en dit stuk over 2001: A SPACE ODYSSEY en PLANET OF THE APES is ook zeer de moeite waard.

KORT | Mondo! Gaiman! Palahniuk!

TELEVISIE | Het nieuwe televisieseizoen gaat over niet al te lang van start. Op Comic-Con (sorry) waren een aantal genre-pilots al te zien – io9 laat weten wat ze ervan vonden. De eerste aflevering van Agents of S.H.I.E.L.D. (en dat is echt de laatste keer dat ik al die puntjes ertussen typ) werd ook vertoond. Er zijn ook weer nieuwe trailers: een nog steeds vrij abstracte voor Helix en eentje voor seizoen twee van Arrow, waarin het erop lijkt dat de superheld wellicht eindelijk zijn naam zal krijgen. De makers van het fantastische Orphan Black (kijken jullie al?) verklappen hoe ze meerdere Tatiana Maslany’s in één frame weten te krijgen. Er komt misschien een serie gebaseerd op 12 MONKEYS. En ten slotte graag een moment stilte voor Bunheads, dat deze week definitief is opgezegd. Het zal niet een serie zijn die de gemiddelde SN-lezer direct aanspreekt, maar kijk dit fragment en vertel me dan dat het geen cultstatus verdient!

TRPCIC | Dat is de onuitspreekbare achternaam van de vaste kostuumontwerpster van Joss Whedon, hier geïnterviewd. Ik vraag me af of ze nog een patroon heeft liggen voor die muts

LEEFTIJDSGRENZEN | Worden horrorfilms te streng beoordeeld door de MPAA?

WARM | Het is warm. Dat vinden ze bij de opnames van DE POEL ook!

Prettig weekend! En jullie weten het: suggesties kunnen hieronder, gemaild of getweet, daar zijn we altijd blij mee!

26 juli 2013

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!