jason
jason
TGIF
19 juli 2013

Thank God It’s Friday 19 juli

jasonWe houden het iets korter op deze zomerse vrijdag – wie wil er tenslotte achter een computerscherm zitten als je ook lekker van de zon kan genieten? Voor de hardnekkige binnenzitter hebben we toch wat leuks verzameld.

JASON | Het arme monster hier links heeft ten tijde van dit schrijven pas 1107 likes. Help je hem z’n machete terug te krijgen? Wie met dit weer zin heeft in ijs, kan inspiratie opdoen bij de derde reeks van deze griezelige Ben and Jerry’svarianten.

LEGO | Jullie weten het ondertussen, tegen leuke Lego – zeg, een enorme versie van het Cylon baseship uit de oorspronkelijke Battlestar Galactica – kan ik geen nee zeggen.

MASH-UPS | Als er iets is dat het internet leuk vindt, is het twee ongerelateerde dingen samenvoegen. Disneyprinsessen en superheldinnen, bijvoorbeeld. Of twee verschillende helden met dezelfde achternaam. En wat dachten jullie van de combinatie STAR WARS/Shakespeare?

MAN OF STEEL | Jaja, iedereen is alweer over naar de volgende grote blockbuster, maar een paar mensen zijn nog steeds bezig met de nieuwe Supermanfilm. Film Crit Hulk, bijvoorbeeld, die in de 18.000 woorden die hij eerder al over de film schreef nog niet alles kwijt kon. En de mensen bij How It Should Have Ended, die er een flink kortere film van hadden gemaakt:

RECLAME | Je moet wat verzinnen tegenwoordig, om je film of festival te promoten. Je kunt een freaky motion poster maken, of een gepast verrotte 3D-advertentie. Je kunt op Comic-Con een hele speurtocht uitzetten. Maar je kunt ook zover gaan dat er misschien wel wat ethische grenzen worden overschreden: als je MMS-jes gaat sturen met foto’s van iemands huis bijvoorbeeld, zoals het ELMSTA 3000 Horrorfestival ter gelegenheid van zijn Home Invasion-thema deed. Wat vinden jullie?

 

mt_ignore: Harry-Potter-ArtHARRY POTTER | Ongebruikte illustraties voor de boeken.

TERRY GILLIAM | Ik had nog helemaal niets gehoord over de nieuwe van Terry Gilliam, ZERO THEOREM, maar nu ik weet dat Christoph Waltz de hoofdrol heeft én dat de film omschreven kan worden als een kruising tussen BLADE RUNNER en Sesamstraat (!) kan ik niet wachten. Bij io9 kregen ze de eerste tien minuten te zien, en ze durven naar aanleiding daarvan het woord “masterpiece” te gebruiken. Zou de maker van Brazil eindelijk weer eens op zijn oude niveau bezig zijn?

BLADE RUNNER | Over de film van Ridley Scott gesproken, hier vind je een versie van zestig seconden!

KORT | Super Graphic! Ruimtekoekjes! Orphan Black!

AFTITELING | Kennen jullie Art of the Title al? Zij concentreren zich op een onderbelichte kant van films: de begin- en eindtitels. Dit keer interviewen ze de makers van de aftiteling van PACIFIC RIM over het proces, mét plaatjes van gesneuvelde ideeën.

THE ACT OF KILLING | Errol Morris is tegenwoordig naast filmmaker ook essayist – hij schreef voor The New York Times een tijdje geleden een indrukwekkende serie essays over fotografie, waarheid en nog veel meer. Hij produceerde vorig jaar de documentaire THE ACT OF KILLING, over de moord op minstens een half miljoen mensen in Indonesië midden jaren zestig, en heeft over het onderwerp nu voor Slate een interessant stuk geschreven. Het klinkt als een deprimende maar ook fascinerende film.

BOEK | Zomer is de tijd voor lezen, lekker op het strand of onderweg naar een vakantieoord. Wie toevallig heeft gekozen voor de nieuwe van Stephen King, Joyland, kan meedoen met de boekenclub van Bad Ass Digest.

RICK BAKER | De make-up maestro maakt, voor de verandering, zichzelf op!

Prettig weekend en tot volgende week! Suggesties kunnen zoals altijd hieronder, gemaild naar Hedwig@schokkendnieuws.nl, of getweet naar @HedintheCloud.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!