the-secret-2012
the-secret-2012
Nieuws
1 september 2013

Deze week op dvd en blu-ray

the-secret-2012Na een paar magere weken deze week maar liefst vier nieuwe genrereleases, waarin kinderen en hun moeders het behoorlijk voor de kiezen krijgen, een superheld last heeft van angstaanvallen en zombies huishouden in een dorpje in Roemenië.

In MAMA (Universal, 28 augustus) worden in een griezelig huisje in het bos twee verwilderde zusjes aangetroffen. Jaren geleden werden ze in de steek gelaten door hun vader. En moeder? Die was al die tijd gewoon bij hen, beweren de meisjes. Het probleem is alleen dat verder niemand mama kan zien. MAMA is de speelfilmversie van de korte gelijknamige film uit 2008, beide geregisseerd door Andrés Muschietti. “Was dat korte filmpje uit 2008 vooral heel sterk in suggestie en spanningsopbouw, in de lange versie laat Muschietti de hele trukendoos op ons los”, schreef Barend de Voogd. “Enge strijkmuziek, donkere kamers en natuurlijk heel veel lampen die even flikkeren en dan uitgaan. […] Maar originaliteit is niet altijd essentieel.”, aldus Barend. Wat de film dan wel de moeite waard maakt, kan je hier lezen.

Meer kinderleed en getergde moeders in THE SECRET aka THE TALL MAN (Kolmio, 28 augustus). In het dorpje Cold Rock verdwijnen op mysterieuze wijze kinderen. De bijgelovige bewoners beweren dat een entiteit genaamd ‘de lange man’ de boosdoener is. De nuchtere Julia gelooft niet in ‘de lange man’, maar als haar eigen zoontje verdwijnt komt ze er achter dat er wel degelijk waarheid schuilt in de legende . THE TALL MAN was dit jaar te zien op het Imagine Film Festival als onderdeel van het themaprogramma Psychotic Women. Regisseur Pascal Laugier regisseerde eerder SAINT ANGE (2004) en MARTYRS (2008).

Naast The Mandarin en een legertje biochemische supersoldaten, bevecht Tony Stark in IRON MAN 3 (Disney, 28 augustus) ook zijn eigen angst, want de gebeurtenissen in THE AVENGERS (2012) zijn ‘m niet in de koude kleren gaan zitten. Maar volgens recensent Barend de Voogd moet je je van Tony’s persoonlijke worsteling ook weer niet te veel voorstellen. “[…] het maakt Downey Jr. wel een stuk serieuzer dan we van hem gewend zijn.” Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) is uiteraard ook weer van de partij en Tony’s beste vriend James Rhodes (Don Cheadle) hijst zich voor de gelegenheid, onder de naam Iron Patriot, ook in een metalen pak. Barends recensie lees je hier.

We begonnen ons al een beetje zorgen te maken, maar op de valreep toch nog een nieuwe zombiefilm in augustus: ZOMBIE MASSACRE (Splendid, 30 augustus). Ditmaal zijn de bewoners van een Roemeens dorpje de klos. Vanwege een biologisch wapen gecreëerd door – het zal ook eens niet – het Amerikaanse leger veranderen ze in zombies. De kritische recensie van Henry Kuijpers publiceren we volgende week op onze website.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!