doorbijten
doorbijten
Nederhorror & scifi
2 september 2013

Cinecrowd: Doorbijten

doorbijtenZoals jullie weten houden wij graag bij wat er zoal gebeurt in de wereld van de Nederhorror. Dus als we horen dat er een survival/coming-of-age film met “bloeddorstige en hersenloze wezens” in de maak is willen we daar wel even wat meer van weten!

DOORBIJTEN heet de film, en de opnames moeten eind oktober van start. Het gaat over een broer en zus, Bram (16) en Sophie (10). En het gaat over … zombies? Dat woord wilde schrijver/regisseur Iman de Vries in de synopsis niet zomaar gebruiken, vertelde hij ons aan de telefoon. Ze rennen, namelijk. En ook in andere opzichten brengt dat woord wel veel verwachtingen en beperkingen met zich mee. Maar wie de sympathieke teaser bekijkt zal de make-up wel bekend voorkomen:

Kleine films met grote ambitie, daar houdt De Vries van, en dat moet dit ook worden. “Een horrorfilm met een hart”. Als inspiratiebronnen worden op de Cinecrowd-pagina verder nog SUPER 8, THE ROAD, THE GREY, THE SHINING en de korte film CARGO genoemd. Aan de telefoon worden daar ook nog ONLY GOD FORGIVES en STOKER aan toegevoegd – kortom stijlvolle, eigenzinnige films.

Benieuwd geworden? Een donatie van 12 euro is voldoende om de film digitaal te mogen kijken als hij af is. En als je wat diepere zakken hebt en meer dan 200 euro doneert aan het project kan je zelf een dagje in zombiemake-up rondwaren op de set!

Meer details over het project vind je op de Cinecrowd-pagina.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!