shortcutz
shortcutz
Nederhorror & scifi
5 juni 2013

Shortcutz horror

shortcutz

Shortcutz, het wekelijkse platform voor filmmakers en filmliefhebbers, organiseert op woensdag 12 juni een speciale avond gewijd aan Nederlandse horror en sciencefiction.

Samenstellers Jan ‘Mr. Horror’ Doense, oprichter van het Imagine Film Festival, en Barend de Voogd, hoofdredacteur van Schokkend Nieuws, ontvangen diverse gasten, die op hun beurt weer korte films meenemen en vertellen over hun nieuwe filmplannen.

Zo vertoont Erwin van den Eshof zijn korte film HARRY DORIGHT’S PRELUDE TO HELL, vertelt over de zombiekomedie ZOMBIBI die hij verleden jaar met Martijn Smits maakte en verklapt iets van hun nieuwe filmplannen.

Chris Mitchell komt zijn korte film JIGSAW vertonen. Hij vertelt verder over DE POEL, zijn eerste avondvullende horrorfilm die in juli wordt opgenomen in Overijssel. Begin 2014 in de bioscoop, met in de hoofdrollen Gijs Scholten van Aschat, Carine Crutzen en Katja Herbers.

Frank van Geloven, regisseur van de Nederlandse slasher SL8N8, presenteert de promo van de vampierfilm die hij binnenkort hoopt te maken: NIEUW BLOED.

En dan is er ook volop ruimte voor nieuw talent: The Heyl Brothers vertonen hun korte film CARNIVORE, over een jongetje met een wilde, gewelddadige fantasie, Eldar Gross brengt zijn korte psychohorror THE END mee en Rianne Haak, studente aan de HKU, is nog druk bezig met de voltooiing van haar eindexamenfilm. We krijgen een fragment te zien uit GLIESE 581, haar korte en uiterst sfeervolle sciencefictionfilm in de stijl van MOON en 2001: A SPACE ODYSSEY.

Woensdag 12 juni
21.00 uur
Canvas
Wibautstraat 150, Amsterdam
Toegang gratis
www.facebook.com/ShortcutzAmsterdam

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!