Bardo
Bardo
Nederhorror & scifi
20 november 2014

Bardo’s Zombies

Bardo NEDERHORROR | Bij Moviezone, het filmeducatieproject van EYE, houden ze wel van genrefilms. Vorig jaar boden ze jongeren de kans de wereld van de film te ontdekken aan de hand van MAX & BILLY’S DRILL MACHINE GIRL; dit jaar laten ze zien hoe een zombiefilm tot stand komt.

Bardo Ellens, bekend van het YouTube-kanaal Bardo, is op dit moment druk doende om in acht wekelijkse afleveringen een korte zombiefilm te maken. Iedere episode wint hij advies in bij professionele filmmakers én bij de kijkers. Elke aflevering eindigt namelijk met een kijkersvraag, in de enigszins opgeklopte verwachting dat het resultaat van die peiling het verdere verloop van de film zal bepalen. Met drie multiple-choice- vragen waarvan er twee meestal meteen afvallen, is dat een beetje onzinnige gimmick, maar leuk is Bardo’s Film Gebeuren verder wel.

In de eerste aflevering ontmoet Bardo meteen twee oude bekenden uit het Nederhorror-circuit: Martijn Smits en Erwin van den Eshof, regisseurs van enkele korte horrorfilms, DOODEIND en de zombiekomedie ZOMBIBI. Zij voorzagen Bardo van tips als “Personages moeten niet alleen wegrennen, ze moeten ook een doel hebben.” De keuzevraag aan het einde van die eerste aflevering: Hoe word je een zombie? Door bijten, door een lekkere tongzoen of door de danspasjes van Michael Jackson in de Thriller-video?

Enfin, Bardo’s Film Gebeuren is dus echt bedoeld voor de jonge filmliefhebbers, maar het is toch leuk om castingdirector John Doornik te horen vertellen of make-up guru Vera Camilla en Rolf te Booij van RFX Props bezig te zien. De afleveringen over scenario, casting en special effects staan al online. Gisteren verscheen de nieuwste aflevering, over stunts.

Bekijk alle van Bardo’s Film Gebeuren afleveringen hier

20 november 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!