Naamloos
Naamloos
TGIF
14 november 2014

Thank God It’s Friday 14 november

Naamloos TGIF | Het weekend is weer begonnen, tijd om de ruimte in te schieten en nieuwe werelden te ontdekken. Of gewoon lekker op de bank op linkjes te klikken.

RUIMTE | We trappen af in de ruimte. Want het zal weinig mensen ontgaan zijn dat INTERSTELLAR, de nieuwe film van Christopher Nolan, is gelanceerd. Ook wetenschapper Neil Degrasse Tyson heeft de film gezien, want uiteraard moeten de feiten van zo’n grote blockbuster gecheckt worden. Het moge duidelijk zijn; ruimtereizen is hot. Zo is het ook nog niet stil rond die andere grote film uit de ruimte, GRAVITY. De schrijver van INTERSTELLAR, Jonathan Nolan, is inmiddels al bezig met zijn volgende project, de tv-serie Foundation voor HBO. En ook in Nederland gaan we binnenkort de ruimte in, met de serie Missie Aarde.HELDEN EN SCHURKEN | Het thema ruimte doet ons natuurlijk meteen denken aan STAR WARS. Eén van de meest herkenbare elementen van die filmreeks is de stem van Darth Vader, ingesproken door James Earl Jones. Des te geestiger is het om te horen hoe Darth Vader op de set klonk, toen de man in het pak, David Prowse, de stem nog deed. Even hilarisch is de video waarin prinses Leia in de straten van New York voortdurend wordt aangesproken. 

En hoewel er elke dag wel tonnen nieuws verschijnt over Marvel, DC en andere superhelden, houden we het deze keer maar even kort. De hoogtepunten van het superheldennieuws zijn het feit dat X-MEN: APOCALYPSE zal inzoomen op de relatie van Mystique en Magneto, de mogelijkheid dat Will Smith niemand minder dan Captain Boomerang gaat spelen in SUICIDE SQUAD en dat het er even op leek dat Sony bezig was met een AMAZING SPIDER-MAN spin-off over tante May en zonder Peter Parker. Sony zelf ontkent deze geruchten. Dat is misschien maar goed ook.TELEVISIE | Maar er is nog steeds veel onduidelijkheid over de toekomst van onze favoriete webslingerende superheld. Misschien dus maar beter dat Sam Raimi niets meer met die franchise te maken heeft en zich nu volledig kan storten op de tv-serie van THE EVIL DEAD. En zo heeft het kleine scherm nog meer moois te bieden in de nabije toekomst, zoals het derde seizoen Twin Peaks. Daar zouden nog heel wat andere seizoenen uit voort kunnen komen, mochten ze Dale Cooper koppelen aan andere partners. Laten we in ieder geval hopen dat geen afleveringen van Evil Dead en Twin Peaks ooit in aanmerking komen voor een plek in de top tien van scènes uit tv-series die we het liefst allemaal zouden vergeten.


MIJLPALEN | En er zijn weer een paar mijlpalen, altijd leuk om te vieren. Terwijl een stormtrooper een route van 9.000 kilometer heeft afgelegd in Australië, viert filmmonster Godzilla alweer zijn zestigste verjaardag. En ter ere van het dertigjarig bestaan van A NIGHTMARE ON ELM STREET recenseerde de cynische Cinema Snob de klassieker van Wes Craven. Regisseur Quentin Tarantino heeft recentelijk geen mijlpaal behaald, maar hij heeft wel aangegeven dat hij na zijn tiende film met pensioen gaat. Laten we dus hopen dat zijn nieuwe film nog even op zich laten wachten. ANIMATIE | Tarantino met pensioen is natuurlijk slecht nieuws, maar het feit dat Hayao Miyazaki lekker door blijft werken, is natuurlijk fantastisch. Want we kunnen niet genoeg krijgen van duistere animatiefilms. Zelfs Pixar heeft soms zijn duistere kanten, getuige de vele referenties naar THE SHINING van Stanley Kubrick. Disney doet het wat dat betreft net andersom en maakte de kwaadaardige heks uit SLEEPING BEAUTY minder kwaadaardig in MALEFICENT. En dat beviel niet iedereen.MINDFUCK | En als laatste is het tijd voor een lekkere bizarre linkjessoep. Als eerste natuurlijk aandacht voor de koning van de absurditeit. Wat dat betreft had de film waarin Hitler op de rug van een Tyrannosaurus Rex zit ook van zijn hand kunnen komen. Wat je ook niet elke dag ziet, is een rap battle tussen de Ghostbusters en de MythBusters. Even absurd is een reeks filmposters waarin mensen vervangen zijn door paarden. Of dit krankzinnige huis van een duidelijke liefhebber van PREDATOR. Wil je het nog gekker? Wat dacht je van dit mysterieuze verhaal van een videoband van HELLRAISER op het dak van een bushokje. Maar het meest angstaanjagende verhaal van allemaal is toch wel het nieuws dat M. Night Shyamalan weer een nieuwe film gaat maken. Over absurd gesproken. Dat was hem weer voor deze week! Tips zoals altijd naar [email protected]. Fijn weekend!

14 november 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!