old5
old5
TGIF
21 november 2014

Thank God It’s Friday 21 november

old5 Het is al donker en veel te koud buiten, dus blijf lekker nog even binnen bij je warm gloeiende computerscherm. Ik heb weer een fijn gevulde Thank God It’s Friday voor je!

SUPERHELDEN | Tot in ieder geval 2020 ontkomen we niet aan de superhelden in de bios en bij Thank God It’s Friday. Deze week heb ik geen groot casting nieuws voor je, maar meer een rare mix van nieuwtjes, kunst en ‘speelgoed’. Om te beginnen de mooie foto die je bovenaan deze pagina kunt bewonderen. Kunstenaar Sacha Goldberger fotografeerde verschillende superhelden en een lading STAR WARS-personages in kleding uit de zestiende eeuw. Zeker de moeite waard om even door te klikken. Adam West moest het doen met een paarse maillot in plaats van de stoere rubberen pakken, inclusief tepels, van George, Christian en co. In deze video vertelt hij meer over zijn tijd als Batman. Waarom moet het altijd tot een gevecht komen tussen superheld en schurk terwijl het ook met een dance-off kan? Ook superhelden moeten goed voor hun huid zorgen en oppassen voor felle zon en kryptonite. Zoek je voor de superheld in je leven nog een leuk Sint/Kerst cadeau? Wat dacht je van ondergoed? Of iets in de categorie NSFW? Tenzij je natuurlijk bij Christine Le Duc werkt.

FREDDY | Oeoe, ondeugend hoor! Snel door naar iets onschuldigs. Het is je vast niet ontgaan dat A NIGHTMARE ON ELM STREETs Freddy alweer dertig jaar meegaat. Om dat te vieren twee linkjes. Zo kun je lezen over de ontstaansgeschiedenis van A NIGHTMARE ON ELM STREET. Mocht dat teveel moeite zijn, dan kun je natuurlijk ook lekker relaxen met Freddy’s meest memorabele moordpartijen.

WAT ALS…..? | Grote concurrent van Freddy is natuurlijk Michael Myers, die een aangepast Captain Kirk-masker droeg. Maar wat als Michael nou voor een ander STAR TREK masker had gekozen? En wat als STAR WARS zich niet in de ruimte zou afspelen maar in een saai kantoorpand? Of als Harry Potter personages de trein naar een galaxy far far away hadden genomen? Als Tim Burton de Pokemons had getekend dan hadden ze wat mij betreft er een stuk beter uit gezien. Gezien de huidige epidemie van sequelitis is deze verzameling posters voor fictieve sequels niet helemaal onvoorstelbaar. Zelf zou ik LABYRINTH 2: RETURN OF THE GOBLIN KING alleen al vanwege de poster willen zien.  

SCIENCE FICTION | Sciencefiction gaat ook vaak over ‘wat als’ scenario’s. Wat als je bijvoorbeeld je bewustzijn op een chip kon opslaan? Daar gaat het nieuwe filmproject SECOND BORN van Park Chan-Wook (OLDBOY, STOKER) over. Het zal nog wel een paar jaar duren voor we SECOND BORN kunnen zien in de bioscopen. Gelukkig komen er het aankomende jaar genoeg andere interessante sciencefictionfilms uit. INTERSTELLAR heb ik nog niet gezien en zelf ben ik niet zo anti-spoilers. Mocht je dat wel zijn dan kun je dit artikel over de special effects van INTERSTELLAR beter overslaan. Hetzelfde geldt voor deze prequel comic. En ten slotte wat naakt. Veilig voor werk!

GRABBELBAK | Nog de laatste borrel en de laatste linkjes voor we richting huis gaan. Arnold Schwarzenegger heeft zijn filmcarrière weer opgepakt. En met opgepakt bedoel ik eigenlijk dat hij zijn hele filmcarrière weer lekker overnieuw doet. Zo heeft hij onder andere TERMINATOR: GENISYS PETER GABRIEL VS PHIL COLLINS, TWINS 2 en RUNNING MAN 2 in de planning staan. Ook op televisie zien we oude bekenden terug. Zo komt er een FROM HELL serie. Heb je nog een uurtje over? Dan kun je naar dit interview met Alfred Hitchcock luisteren. Of natuurlijk de allermoeilijkste STAR WARS quiz ooit doen. Onder het kopje WTF: Universal is zijn monsters aan het rebooten. Omdat superhelden rete-hip zijn zullen de monsters in een soort superhelden jasje gegoten worden, sans horror. Om deze Thank God It’s Friday dan toch nog met een vrolijke noot af te sluiten: Vincent Price in een dating show!

 

 

Dat was hem weer. Nu gauw naar huis en tot volgende week! Tips kunnen zoals altijd naar [email protected]

 

21 november 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!