campagnebeeldHORROR
campagnebeeldHORROR
Nederhorror & scifi
22 november 2014

Horror op de planken

campagnebeeldHORROR EVENT | Op 3 december gaat de nieuwe voorstelling van theatermaker Jakop Ahlbom  in premiĆØre. De titel laat weinig te raden over: Horror.

De voorstelling is een hommage aan het horrorgenre en past in de serie beeldende voorstellingen zonder tekst die Ahlbom de afgelopen jaren heeft gemaakt, zoals Vielfalt, Innenschau, Het Leven een Gebruiksaanwijzing en Lebensraum. Jakop Ahlbom (Zweden, 1971) kwam begin jaren negentig naar Nederland en heeft sindsdien een geheel eigen stijl ontwikkeld waarin hij theater, mime, dans en illusionisme vermengt tot een unieke theatertaal. Hij regisseerde eerder ook BUG, de toneelversie van de gelijknamige film van William Friedkin.

Een oud huis wordt geteisterd door een tragische familiegeschiedenis. De jongste zus is weggekomen, maar wat is er met de oudste zus gebeurd? Wanneer zij terugkeert naar haar ouderlijk huis wordt ze geconfronteerd met het verleden. De enige manier om te overleven is de gruwelijke waarheid onder ogen te zien…

Jakop Ahlbom is altijd al gefascineerd geweest door horror: “Als puber verslond ik alle horrorfilms die ik kon vinden. Ik genoot van de absurde fantasie, de special effects, de extremiteit van de gebeurtenissen, van het duistere onbekende en de adrenalinekick die dit teweegbrengt. Daarnaast werd ik geĆÆntrigeerd door de zwarte humor in de films, de slapstick die wordt gebruikt en de surreĆ«le verbeelding die zowel fascinerend als angstaanjagend is.” In de nieuwe theatervoorstelling creĆ«rt hij een surreĆ«le horrorwereld met talloze special effects. “Hoewel ik in mijn werk al lang gebruik maak van filmische montagetechnieken, is het creĆ«ren van horroreffecten in het theater echt een bijzondere uitdaging.”

Horror gaat op woensdag 3 december in premiĆØre in de Haarlemse Toneelschuur (try outs vanaf 27 november). De voorstelling is daarna nog tot 28 februari 2015 te zien in talloze theaters in Nederland.

Meer informatie en speeldata

22 november 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nĆ³g meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!