as above so below dvd 2d
as above so below dvd 2d
Beeldbuis
28 december 2014

Thuisbios, week 52

as above so below dvd 2d KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week fake found footage uit de catacomben van Parijs en de nieuwste Stephen King-verfilming.

In de fake found footage-horrorfilm AS ABOVE, SO BELOW gaat archeologe Scarlett (Perdita Weeks) met haar team in de catacomben van Parijs op zoek naar de steen der wijzen, een legendarische alchemistische substantie die o.a. eerder in het middelpunt stond in HARRY POTTER AND THE PHILOSOPHER’S STONE en de manga/anime-serie Fullmetal Alchemist, en treft daar uiteraard iets heel anders aan. Recensent Lieuwe van Albada omschreef de film in zijn recensie als “een soort THE DA VINCI CODE, maar dan met spoken.” Regisseur John Dowdle maakte eerder o.a. de [REC]-herverfilming QUARANTINE en is dus geen onbekende met fake found footage-genre. Daar waar in QUARANTINE het rommelige camerawerk iets toevoegde aan de spanning staat volgens Lieuwe datzelfde camerawerk de spanning hier juist in de weg. “Het is überhaupt teleurstellend hoe weinig spanning de film genereert. Grotten en tunnels zijn een perfecte locatie voor horror, maar veel winst weet Dowdle daar niet uit te halen.” Wel een mooie poster trouwens. Lieuwes volledige recensie lees je hier. Te koop, te huur en VoD vanaf 24 december (Universal).

A GOOD MARIAGE is gebaseerd op de gelijknamige novelle van Stephen King en is afkomstig uit zijn bundel Full Dark, No Stars. De horrormeester werkte het verhaal zelf om tot een scenario. Joan Allen (FACE/OFF, DEATH RACE) speelt Darcy Anderson, al 27 jaar gelukkig getrouwd met Bob (Anthony LaPaglia). Wanneer Bob op zakenreis is en Darcy in de garage op zoek gaat naar batterijen, vindt ze per toeval een paar dingen die haar doen vermoeden dat Bob wel eens een seriemoordenaar zou kunnen zijn. De film werd in de VS matig ontvangen en in Nederland direct op dvd uitgebracht. Te huur vanaf 23 december en te koop vanaf 22 januari 2015 (Three Lines Pictures).

28 december 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!