RaidIIThe Inlay HR-20148291544
RaidIIThe Inlay HR-20148291544
Beeldbuis
30 november 2014

Thuisbios, week 48

RaidIIThe Inlay HR-20148291544 KOOP/HUUR | Zin in een filmpje maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week drie vervolgen in drie verschillende smaken: dystopische horror, vermoeiende scifi en overzichtelijke actie.

Net als THE PURGE speelt het vervolg THE PURGE: ANARCHY zich af in een maatschappij met ongekend lage misdaadcijfers. Oorzaak: één nacht per jaar zijn alle vormen van misdaad toegestaan. De meeste mensen houden zich gedeisd achter gebarricadeerde deuren en ramen maar een aantal wat meer ‘avontuurlijke’ individuen gebruikt The Purge om helemaal los te gaan. “Het uitgangspunt is interessant, maar kwam in de eerste film nauwelijks uit de verf. THE PURGE was voornamelijk een home invasion-film”, schreef recensent Jasper ten Hoor. “In THE PURGE: ANARCHY gaan [regisseur James] DeMonaco en zijn personages de straat op en dan zie je het wereldje en de regels (of juist het gebrek daaraan) veel beter tot hun recht komen.” Te koop, te huur en via VOD vanaf 26 november (Universal).

Een stuk minder origineel is TRANSFORMERS: AGE OF EXTINCTION. De grootste verandering ten opzichte van de vorige delen is de cast maar “de nieuwe gezichten ten spijt heeft Michael Bay (…) simpelweg voor de vierde keer dezelfde film gemaakt”. En dat betekent wederom een wervelstorm van explosies, nauwelijks te volgens actiescènes, wapperende Amerikaanse vlaggen, oervervelende bordkartonnen personages en clichématige komedie. Wie zich verheugt op Dinobots komt bedrogen uit. Ze duiken pas helemaal aan het einde op en zijn snel weer van het toneel verdwenen. Met Mark Wahlberg als Shia LaBeoef, Nicola Pelz als Megan Fox en Stanley Tucci als John Torturro. Te koop, te huur en via VOD vanaf 24 november (Universal).

Meer wervelende actie in THE RAID 2: BERANDAL. In tegenstelling tot Michael Bay weet Gareth Evans wél hoe je een actiescène overzichtelijk in beeld brengt. Dat had hij al laten zien in deel één. Hoofdpersoon Rama (Iko Uwais) gaat ditmaal undercover in een gevangenis om te infiltreren in het misdaadnetwerk van gangster Uco en zijn vader Bangun. BERANDAL heeft een wat ambitieuzer plot dan deel één, maar dat is niet per se een verbetering. “Edwards neemt iets te veel hooi op zijn vork”, vindt recensent Julius Koetsier, “het schrappen van een aantal subplots was de film ten goede gekomen”. Maar met de actie zit het wel snor en daarmee stijgt BERANDAL volgens Julius zelfs boven het eerste deel uit. “Zijn camerabewegingen zijn functioneel en zorgvuldig uitgekiend, zodat we precies zien hoe en waar de personages elkaar slaan, hoe de ruimte waarin ze zich bevinden eruitziet en hoeveel mensen daar nog meer op een afrekening staan te wachten.” Te koop, te huur en via VOD vanaf 28 november (A-film).

30 november 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!