kinderfilmfestival
kinderfilmfestival
Nieuws
1 december 2014

Beter jong geleerd dan…

kinderfilmfestivalEVENT | Voor Schokkend Nieuws-lezers met kinderen tot negen jaar: binnenkort start de vijfde editie van het Fantastisch Kinderfilm Festival.

Het festival, deels van dezelfde organisatoren als Imagine, reist van 26 december 2014 tot en met 6 april 2015 langs de Nederlandse filmtheaters. Met een programma van fantasierijke films én interactieve installaties inspireert het festival kinderen om hun verbeelding te gebruiken.

Het thema dit jaar is ‘Werkplaats Krak & Mik’. De kids kunnen zélf een houterige stop-motionfilm in elkaar timmeren of zélf met trappetjes en doeken een eigen tent bouwen. En als ze honger hebben gekregen van al dat gesjouw en gebouw, verven ze hun pannenkoek met een dikke laag jam. Daarna kunnen ze lekker uitpuffen bij grappige films als MIJN MOEDER IS EEN VLIEGTUIG of nieuwe klustechnieken opdoen bij een marathonvoorstelling van Buurman & Buurman.

Het Fantastisch Kinderfilm Festival opent op 26 december in De Verkadefabriek in Den Bosch en is daar t/m 4 januari elke dag te bezoeken. Daarna volgt een toer langs Hoorn, Den Haag, Bussum, Zwolle, Breda, Amsterdam, Eindhoven, Deventer en Groningen.

www.fantastischkinderfilmfestival.nl

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!