Nymph
Nymph
Beeldbuis
2 november 2014

Thuisbios, week 44

NymphKOOP/HUUR | Zin in een filmpje maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week twee buitenaardse invasies, de kunstmatige intelligentie van Johnny Depp en Franco en de zeemeermin!

Joshua Nolan was tien toen de aliens kwamen. Hun eigen planetenstelsel was vernietigd dus het was niet geheel zonder reden dat de zeven buitenaardse rassen, gezamenlijk bekend als de Votans, asiel zochten op aarde. Toen ze dat geweigerd werd ontbrandde er een oorlog die de aarde voorgoed veranderde. Jaren later (2046 om precies te zijn) en in seizoen 1 van Defiance keerde Joshua terug naar het voormalige St Louis om er de wankele vrede te bewaren. SyFy kondigde onlangs aan dat er een derde seizoen komt. Seizoen 2 begint met de benoeming van een nieuwe burgemeester met een geheime agenda en is vanaf 29 oktober te koop op dvd en blu-ray. De 4-disk box bevat ook de Defiance: The Lost Ones minisodes. (Universal)

TRANSCENDENCE is THE LAWNMOWER MAN (Brett Leonard, 1992) voor een nieuwe generatie”, schreef Marjan Westbroek in haar recensie van de kunstmatige intelligentie-film waarin de geest van Johnny Depp in een computer wordt ge-upload. Het scenario van Jack Paglen stond lang op de zwarte lijst van niet-verfilmde Hollywood-projecten en de producenten zullen gebaald hebben dan ze ‘m daar niet op hebben laten staan. De film werd overal (ook door Marjan) neergesabeld en verdiende zijn budget – 100 miljoen dollar – maar nét terug. Vanaf 28 oktober te huur en vanaf 5 november te koop op dvd en blu-ray. (Belga Films)

Soms sta ik ervan te kijken wat we in het Schokkend Nieuws recensiearchief hebben staan. John Lyde, de regisseur van de scifi-actiefilm ONE SHOT, zei me bijvoorbeeld helemaal niks. Maar hij staat er écht in, als editor van AGE OF DRAGONS, een draakfilm in alle betekenissen van het woord als ik de 1-skull-recensie van Sarah Knuvelder mag geloven. Lyde blijkt behoorlijk wat geregisseerd te hebben (de romcom YOU’RE SO CUPID bijvoorbeeld), maar de trailer van ONE SHOT ziet er zó slecht uit, dat we een recensie maar achterwege laten. Scherpschutter Kyle Matthews van de World Defense Force bevecht de Ceruleans, een humanoïde ras (of – zo weten we uit de Breedbeeld in SN#109 – het gevolg van luie special make-up effects mensen). Wanneer Kyle een gewonde vrouwelijke Cerulean aantreft, achtergelaten door haar eigen volk, moet hij kiezen tussen zijn loyaliteitsgevoelens en haar beeldschone blauwe contactlenzen. Vanaf 30 oktober te koop op dvd en blu-ray, (Splendid)

Veel meer zin heb ik in NYMPH. De Servische regisseur Milan Todorovic ken ik alleen van het zombiecrapfest ZONE OF THE DEAD, maar de trailer van NYMPH belooft blauwe wateren, kleine bikini’s en Franco Nero als roestige zeebonk die omineuze waarschuwingen bromt: “I told you not to come here (…) She’s here…” Wie? Wat? Een dodelijke zeemeermin, da’s wat! Ik ben op voorhand verkocht, al hadden ze over de tagline (“It’s a dangerous place. Just go somewhere else.”) best iets langer mogen nadenken. Vanaf 28 oktober te huur en vanaf 30 oktober te koop op dvd en blu-ray (Splendid)

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!