Poster ABCofDeatrh-212x300
Poster ABCofDeatrh-212x300
Beeldbuis
5 oktober 2014

Thuisbios, week 40

Poster ABCofDeatrh-212x300KOOP/HUUR | Zin in een filmpje maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week 26 korte horrorfilmpjes uit 15 verschillende landen en Jessica Lange als Supreme Witch.

THE ABC’S OF DEATH is een horroranthologie, geproduceerd door Ant Timpson (Incredibly Strange Film Festival, 48HOURS) en Tim League (Alamo Drafthouse), die is opgebouwd uit 26 korte hoofdstukken. Ieder hoofdstuk begint met een andere letter uit het alfabet en werd geregisseerd door een andere regisseur. Inderdaad: er deden 26 regisseurs uit 15 verschillende landen mee aan dit monsterproject. Of eigenlijk 27 regisseurs want Hélène Cattet en Bruno Forzani (AMER) regisseerden samen het hoofdstuk O is for Orgasm. Andere regisseurs die een bijdrage leverden zijn o.a. Ben Wheatley (SIGHTSEERS), Ti West (THE INNKEEPERS), Xavier Gens (THE DIVIDE), Timo Tjahjanto (MACABRE) en Adrián García Bogliano (PENUMBRA). De film was in 2013 te zien op het Imagine Film Festival en wat ik me er nog van herinner is dat de kwaliteit van de filmpjes erg wisselend was. Een aantal hoofdstukken waren erg vermakelijk, soms zelfs verrassend goed, maar andere had ik graag doorgespoeld of liever helemaal niet gezien. “But what has been seen, cannot be unseen.” Binnenkort kan je op onze website een uitgebreide recensie lezen. Deel 2 is overigens net af en toert nu langs de verschillende festivals. Of de film ook vertoond wordt op het Imagine 2015 is nog niet bekend. THE ABC’S OF DEATH is al sinds eind vorig jaar te zien op Netflix, vanaf 30 september te huur en vanaf 9 oktober te koop op dvd (Excesso).

“Een verknipte en sexy versie van The Addams Family“, schreef recensent Rob van der Velden over het eerste seizoen van de Amerikaanse televisieserie American Horror Story. “Een gelikte freakshow die voor de doorsnee televisiekijker misschien over het randje gaat, maar voor liefhebbers van het genre te oppervlakkig blijft.” Volgens Lieuwe van Albada, die de eerste twee seizoenen handig voor ons samenvatte in deze aflevering van Bluf-TV, is seizoen twee een stuk beter. “American Horror Story seizoen één is wel vermakelijk maar niet écht goed. Je kunt dus net zo goed meteen beginnen met het tweede seizoen. Aangezien het een geheel nieuw verhaal betreft, is alles prima te volgen.” Stijgende lijn dus en dat geeft hoop voor het derde seizoen, getiteld Coven, die vanaf nu te koop is op dvd (Fox). Ook seizoen drie is weer een volledig nieuw verhaal en draait ditmaal om een clubje heksen onder leiding van Supreme Witch Fiona Goode, gespeeld door Jessica Lange. In Amerika lopen ze uiteraard flink voor, daar gaat over een paar dagen seizoen vier, Freak Show, in première.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!