Reanimator
Reanimator
TGIF
3 oktober 2014

Thank God It’s Friday 3 oktober

Reanimator TGIF | De maand van Halloween is weer aangebroken. En gelukkig heeft oktober ook nog eens vijf vrijdagen. Deze week een groot scala aan zombies, vampiers en andere bekende filmmonsters.

SEQUELS | We trappen deze vrijdag af met wat nieuwtjes over vervolgfilms. Zo heeft Kevin Smith de financiering  rond voor CLERKS III, met dank aan de positieve kritieken op zijn horrorfilm TUSK. Netflix stopt ondertussen geld in een andere vervolgfilm, namelijk CROUCHING TIGER, HIDDEN DRAGON 2. Volgend jaar vliegen de zwaarden en vuisten gelijktijdig in de bioscoop én via de streaming dienst in het rond. Ook goed nieuws voor de liefhebbers van BILL & TED’S EXCELLENT ADVENTURE, er zit vooruitgang in het derde deel van de filmserie. Toch prettig voor fans als het lange wachten op een vervolg uiteindelijk loont. Dit zal waarschijnlijk wel nooit opgaan voor mensen die nog hoop hebben voor een vierde RE-ANIMATOR. Toch is ook die franchise nog niet helemaal dood, want er is inmiddels wel een musical (zie foto bovenaan). En dat kan ook niet elke horrorfilm zeggen.

STAR WARS/STAR TREK | Over de ruimte raak je niet uitgepraat. Zo lijkt William Shatner weer een ruimteschip in te mogen gaan. Althans, er wordt gesproken over een rol voor de oorspronkelijke Captain Kirk in STAR TREK 3. Producent Gary Kurtz doet een boekje open over die andere populaire ruimte- franchise en vertelt over zijn ervaringen bij de eerste STAR WARS trilogie. En ja, dan kan nieuws over die nieuwe film natuurlijk niet ontbreken, met ditmaal een reeks details over het nieuwe ruimteavontuur van Skywalker, Solo en de rest. Het had overigens maar zo gekund dat de regie van EPISODE VII in handen was gekomen van David Fincher, die gesprekken heeft gehad met Disney. Wist u trouwens dat diezelfde Fincher opvallend veel ervaring met videoclips heeft? Van Foreigner tot Aerosmith, van Michael Jackson tot Johnny Hates Jazz.

mt_ignore:walking dead

ZOMBIES | In de maand oktober zullen de levende doden waarschijnlijk weer in het middelpunt van belangstelling staan, want dan start het vijfde seizoen van de televisieserie THE WALKING DEAD. De promotie is in ieder geval weer in volle gang. Veel te lachen valt er niet in de serie, maar daar brengt een geestige dubbing verandering in. En er valt nog wel meer te lachen met de ondoden, want de kans is inmiddels wat groter dat de zombies van ZOMBIELAND gaan terugkeren nu ZOMBIELAND 2 een schrijver heeft gevonden. We zijn dus nog lang niet verlost van die traag wandelende lijken.

ANDERE FILMMONSTERS | Maar hoe leuk zombies ook zijn, we mogen natuurlijk al die andere filmmonsters niet vergeten. Zo lijkt men met een reboot van I AM LEGEND de vampiers nieuw leven te willen geven. Ook Nicolas Cage blijkt wel iets te hebben met die mystieke bloedzuigers, zo schijnt hij tijdens de opnames van GHOST RIDER te hebben overnacht in het kasteel van Dracula. Hij vond het eng. Verder zijn Japanse geesten ook al lange tijd populair, al zijn het belabberde huisgenoten. En dat demonen nog steeds geliefd zijn blijkt wel uit de documentaire die wordt gemaakt over EVIL DEAD, getiteld HAIL TO THE DEADITES. Met ANNABELLE blijkt dat we de enge poppen ook niet mogen wegcijferen. De bekendste poppenhorror is nog steeds CHILD’S PLAY, maar helemaal perfect is die film niet, zo laat CinemaSins in zestien minuten zien (zie hieronder). Desondanks is Chucky nog steeds een legende voor veel horrorfans. Net als Leatherface, de man van de vele gezichten. Velen zullen zich alleen wel behoorlijk oud voelen wanneer ze wordt geconfronteerd worden met het feit dat de eerste TEXAS CHAIN SAW MASSACRE inmiddels zijn veertigjarige jubileum viert. En anders voel je je wel oud als je ziet wat er inmiddels is gebeurd met dat brave jochie dat ooit die kleine Harry Potter speelde. Inmiddels zou hij eerder worden gecast voor de rol van Voldemort.

EN DAN NOG DIT | Een mooie tip voor alle vrijgezellen: als je niet weet hoe je een jongen of meisje moet aanspreken, dan geven deze vijftien science-fiction films een paar openingszinnen om eens uit te proberen. Daar praat je ongetwijfeld een partner mee het bed in. En dan kun je LAID RUNNER als inspiratiebron gebruiken voor de volgende stap.

Dat was hem weer voor deze week! Tips zoals altijd naar [email protected]. Fijn weekend!

© Jasper ten Hoor
3 oktober 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!