Outdoor-Cinema
Outdoor-Cinema
Nieuws
3 oktober 2014

Driving North

Outdoor-CinemaEVENT | Gisteravond is Driving North! begonnen. De tweede editie van de Outdoor Cinema op het NDSM-terrein in Amsterdam Noord duurt nog t/m 13 oktober en je kunt er een hoop ‘schokkende’ en ‘Imagine-atieve’ films zien.

Tachtig auto’s passen er in de ouderwetse openluchtbioscoop, maar je kunt ook gewoon met de fiets of lopend komen. Met een lekkere hotdog of suikerspin tussen het chroom, zoenen op de achterbank of gewoon genieten van het mooie filmprogramma dat EYE en We Want Cinema voor je hebben samengesteld. Het Imagine Film Festival, ieder jaar in april, levert ook een bijdrage.

Laten we hopen dat we nog even van de nazomer kunnen genieten, maar vanavond draait de stormachtige rampenfilm TWISTER (Jan de Bont, 1996).
– “Jo, Bill, it’s coming! It’s headed right for us!”
– “It’s already here!”

Zaterdag 4 oktober: TRUE ROMANCE (Tony Scott, 1993) met Christian Slater, Patricia Arquette, Val Kilmer en de weergaloos onderkoelde ondervragingsscène met Christopher Walken en Dennis Hopper. “Here’s a fact. I don’t know whether you know or not…”

Zondag 5 oktober: een cadeautje van Imagine: ENEMY met Jake Gyllenhaal. Het beklemmende verhaal van een man die ontdekt dat hij een dubbelganger heeft. Adam is de timide denker. Anthony is de agressieve alfaman met een obscure bijbaan. Je voelt natuurlijk al aan dat deze ontmoeting niet goed gaat aflopen.

Op donderdag 9 oktober, de slotfilm van Imagine 2014: WITCHING & BITCHING (Álex de la Iglesia, 2013). Na een succesvolle overval in Barcelona vluchten José (Hugo Silva), zijn zoontje en een collega in een taxi. Ze geven de taxichauffeur instructies naar Frankrijk te rijden en komen onderweg door het plaatsje Zugarramurdi.  Helaas komen ze in het grensdorpje oog in oog te staan met een paar mysterieuze dames. Voor de mannen er erg in hebben, maken ze onderdeel uit van een heuse heksensabbat.

En in een drive-in mag deze natuurlijk ook niet ontbreken:

Max Rockatansky geeft op vrijdag 10 oktober vol gas in MAD MAX (George Miller, 1979). Op 12 oktober volgen Vin Diesel en Paul Walker met piepende banden in THE FAST AND THE FURIOUS 6. Driving North! vertoont ook nog een aantal art-house film, maar daarvoor moet je maar even naar hun eigen site gaan (zie onderaan.)

Driving North! sluit af op maandag 13 oktober met een traktatie voor de  geeks : THE HITCHHIKER’S GUIDE TO THE GALAXY (Garth Jennings, 2005).

“Don’t leave earth without it!” De weg naar het festival is overigens heel gemakkelijk gevonden. Het terrein gaat vanaf 17.00 uur open. Kom je vroeg dan sta je vooraan. De film begint om 20.30 uur. En de route vind je hier:

Driving North!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!