blairwitch
blairwitch
Beeldbuis
22 januari 2017

Thuisbios, week 4

blairwitchKOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios bespreken we iedere week interessante nieuwe genretitels die verkrijgbaar zijn op dvd, blu-ray en VOD. Deze week: het echte vervolg op THE BLAIR WITCH PROJECT, het regiedebuut van de zoon van Ridley Scott, de innerlijke alien van Noomi Rapace en een bezeten seriemoordenaar.

Vergeet BOOK OF SHADOWS: BLAIR WITCH 2 (2000), BLAIR WITCH is het echte vervolg op THE BLAIR WITCH PROJECT (1999). James, de broer van de verdwenen Heather Donahue, trekt samen met vijf anderen de beruchte bossen in om te achterhalen wat er twintig jaar geleden met zijn zus gebeurd is. Ook zijn verhaal is found footage, aangetroffen op 15 mei 2014 op tapes en memory sticks. “Sinds 1999 zijn we doodgegooid met fake found footage, maar de kracht van Wingard is dat hij er toch nog steeds niet blind van uitgaat dat de kijker er wel instinkt”, schreef recensent Barend de Voogd. Zijn volledige recensie lees je hier. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 25 januari (Belga Films).

In MORGAN reist bedrijfsadviseur Lee Weathers af naar een afgelegen laboratorium om een artificieel gecreëerde levensvorm te evalueren. Laten leven of niet laten leven? That’s the question in deze SPLICE meets EX MACHINA geregisseerd door Luke Scott, de zoon van Ridley Scott. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 25 januari (20th Century Fox).

Na in PROMETHEUS ternauwernood ontsnapt te zijn aan kwaadwillende aliens, blijkt Noomi Rapace in RUPTURE , volgens de mysterieuze organisatie die haar ontvoerd heeft, zelf een drager te zijn van het DNA van een oeroud alien-ras. De confrontatie met haar diepste angsten voor o.a. spinnen zal haar innerlijke alien letterlijk naar buiten doen schrikken. Verder met o.a. Peter Stormare (MINORITY REPORT, THE ZERO THEOREM) en Michael Chiklis (FANTASTIC FOUR). Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 26 janauri (Splendid).

THE EXORCISM TAPES is een found footage-achtige horrorfilm uit 2014 die in Amerika werd uitgebracht onder de titel PROOF OF THE DEVIL. De moeder van een geëxecuteerde seriemoordenaar huurt een documentairemaker in om te bewijzen dat haar zoon niet gestoord maar bezeten was door een demon. Speelfilmdebuut van Paul Catalanotto die hiervoor enkele echte documentaires maakte. Te koop en te huur op dvd en VOD vanaf 26 januari (Red Square Film).

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!