Donnie Darko poster
Donnie Darko poster
Nieuws
21 januari 2017

Nieuw filmprogramma: Mondo Culto

Donnie Darko posterEVENT | CINEMA RITCS en Offscreen slaan de handen ineen om vanaf woensdag 1 februari een nieuwe filmreeks aan het Brusselse publiek voor te stellen. Onder de noemer “Mondo Culto” zal de eerste woensdag van de maand een cultklassieker worden vertoond en van een kundige inleiding voorzien.

Cinema Ritics is een filmzaal met 125 stoelen die verscholen ligt in de catacomben van het RITCS (Royal Institute for Theatre, Cinema & Sound) aan de Dansaertstraat in hartje Brussel. Offscreen is het cultfilmfestival, dat van 8 tot en met 26 maart al aan de 10de editie toe is, maar tevens ook de naam waaronder het hele jaar door een aantal bijzondere filmactiviteiten georganiseerd worden, waaronder de B-Z reeks in Cinematek. Daar komt nu dus een nieuwe reeks van filmprogrammeringen bij.

In 2017 staan er zeven programma’s gepland. Terwijl Offscreen met de B-Z reeks in Cinematek al 10 jaar lang iedere laatste vrijdag van de maand een cult double bill voor gevorderden en op vintage 35mm vertoont, wordt met de selectie cultfilms in CINEMA RITCS vooral ook op beginners en “niet-ingewijden” gemikt. Dit met een algemene introductie tot cultcinema door een selectie van bekendere titels, klassiekers en meer recente films.

De aftrap heeft plaats op woensdag 1 februari met een vertoning van DONNIE DARKO (Richard Kelly, 2001) waarna er tot mei een maandelijkse vertoning zal zijn. Na het zomerreces volgen vanaf oktober dan nog drie programma’s in 2017. Meer info: www.offscreen.be, www.ritcs.be

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!