docbrownisdead
docbrownisdead
TGIF
20 januari 2017

Thank God It’s Friday, 20 januari

docbrownisdead TGIF | Het is de dag van de inauguratie van Donald Trump. Voor nog meer horror en surrealisme is hier de TGIF om het weekend mee te vieren!

HORROR | Vandaag betrekt Donald Trump – wiens slogan voor zijn campagne in 2020 hetzelfde zal zijn als die van THE PURGE: ELECTION YEAR – het Witte Huis. Dan kun je toch een stuk beter met Bruce Campbell een spookhuis betrekken. Wij geven je graag weer wat leuke nieuwtjes en vermakelijke artikelen qua horror. Wist je bijvoorbeeld dat RINGU ergens op een waargebeurd verhaal is gebaseerd? Die dame uit de put keert overigens binnenkort terug in RINGS én vecht tegen Kayako uit THE GRUDGE. Zo zouden meer personages samengebracht mogen worden in een horrorfilm. Wat dacht je van een samenwerking tussen Freddy Krueger en Herbert West? Jeffrey Combs’ personage uit RE-ANIMATOR zal wel samen met Pinhead-acteur Doug Bradley te horen zijn in een animatiefilm. Afgaand op de effecten van zijn voorganger hoeven we niet heel erg uit te kijken naar deze film. Hoewel slechte effecten uiteraard erg vermakelijke films kunnen opleveren. Want wees eerlijk; alleen een film getiteld CYBER OCTOPUSES is toch al goud waard?

TIPS | Voor wie nog meer tips zoekt op het horrorvlak, Stephen King gaf een aantal titels die hij zelf erg leuk vond, waaronder de remakes van DAWN OF THE DEAD en LAST HOUSE ON THE LEFT. Remakes hoeven volgens hem dus niet slecht te zijn. Alsnog betwijfel ik of een Amerikaanse remake van THE WAILING een goed idee is. En ook een remake van ATTACK ON TITAN lijkt me niet zo best, zeker niet als men ‘m PG-13 gaat maken. Nee, geef mij maar liever een amusante monsterfilm die je ook nog aan het denken zet of gewoon een originele kannibalenkomedie. Want wordt elke film niet beter met een lekkere lading gore? Zelfs BACK TO THE FUTURE kan wel wat gore gebruiken. En ach, als de ideeën voor horrorfilms echt op zijn, kun je er altijd nog een musical van maken!

STOERE MANNEN | Een genre waar momenteel nog genoeg rek in zit, is natuurlijk de superheldenfilm. Een genre met – voornamelijk – stoere mannen. Stoere mannen als Chris Hemsworth als Thor, die eind dit jaar wellicht in zijn eerste goede stand-alone film gaat spelen. En daarna mag hij terug naar de Aarde om weer te vechten met de Avengers, dat clubje vol stoere mannen. Ondertussen heeft DC z’n eigen stoere man met Jason Mamoa als Aquaman. Een Aquaman vs. Thor zal jammer genoeg wel nooit gebeuren. Maar Jason Mamoa kan het wellicht ooit wel opnemen tegen The Rock, die ook in het universum van DC stapt. Het zou natuurlijk het mooist zijn als dan tussen die mannen een stoere vrouw de show steelt; alleen klinken de eerste geluiden over WONDER WOMAN niet al te best. Maar goed, Marvel en DC ten spijt, wat betreft stoere mannen steelt Fox momenteel de show. Want veel beter dan Deadpool, Wolverine en James Bond op één bank krijg je het niet. De geruchten over DEADPOOL 2 gaan inmiddels flink rond; zou Pierce Brosnan de rol van Cable gaan spelen? Ongetwijfeld gaat Deadpool voor veel verrassingen zorgen, wellicht ook bij de Oscars. Hoe dan ook, het is nu eerst de beurt aan Wolverine die binnenkort weer op het grote doek te zien is. De trailer van LOGAN ziet er in ieder geval geweldig uit. Hebben we dan alle stoere mannen in de superheldwereld gehad? Nee! Want de superheld waar ik nog het meest op wacht is HELLBOY 3.

TV | Superhelden zijn zoals we weten niet alleen op het witte doek te zien, maar ook op het kleine scherm thuis. De INHUMANS komen er nu aan en de Nederlandse regisseur Roel Reiné lijkt daaraan te gaan meewerken. Ondertussen maken we ons op voor een goede zomer. Uiteraard keert TWIN PEAKS weer terug en ook STRANGER THINGS krijgt een tweede seizoen. Er gaan al wat geruchten over waar dit heen zal gaan. Het kan alle kanten op, hoewel een STAR WARS-crossover misschien iets te gek wordt. Maar wie weet, zeker als M. Night Shyamalan een aflevering zou regisseren kan het allemaal heel vreemd lopen.

TOT SLOT | We eindigen deze TGIF met wat serieuzer nieuws; de DVD lijkt nu toch echt te gaan sterven. En dat is slecht nieuws voor verzamelaars; de tijden dat we fysiek een product in onze kast hadden staan lijkt voorbij. Dus moeten we weer andere filmspullen zoeken (of zelf maken) om te gaan verzamelen en de kasten mee te vullen. Maar goed, om niet te deprimerend af te sluiten, eindigen we met een eerlijke trailer van SPACE JAM.
Dat was ‘m weer voor deze week! Tips zoals altijd naar [email protected]. Prettig weekend!

20 januari 2017

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!