enemy
enemy
Beeldbuis
18 januari 2015

Thuisbios, week 3

enemy KOOP/HUUR | Zin in een filmpje maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week genre mash-up galore met een horror/western, een misdaad/actie/thriller in graphic novel mode, een historische actie/fantasyfilm en een thriller/mindfuck/mysterie.

De opnames van horror/western GALLOWWALKERS (Andrew Groth) begonnen in 2006 maar liepen enige vertraging op toen hoofdrolspeler Wesley Snipes moest brommen wegens belastingontduiking. Maar Snipes is terug! Hij speelt Aman, een vervloekte scherpschutter. Iedereen die hij doodt, verandert in een Gallowwalker, een ondode die de huid van levende slachtoffers stroopt om die als vermomming te dragen. BLADE meets HELLRAISER op de prairie. Klinkt leip, maar zou best eens kunnen werken. Of dat ook zo is, lees je binnenkort in de recensie van Carlijn Kruidhof. Beschikbaar via VOD en te koop en te huur op dvd/brd vanaf 13 januari (A-film).

Meer van hetzelfde in het vervolg op SIN CITY, SIN CITY 2: A DAME TO KILL FOR. En dat is niet per se een manco, aldus recensent Maricke Nieuwdorp. “SIN CITY: A DAME TO KILL FOR is opnieuw lekker duister en aangenaam cynisch.” Ook de look & feel van de graphic novel is weer terug: “veel gitzwart dus en fel licht ter contrast, met hier en daar een vleugje kleur. De klassieke film noirs uit de jaren vijftig en zestig vormen een dankbare inspiratie en worden tot in het extreme doorgetrokken.” Beschikbaar via VOD vanaf 13 januari en te koop en te huur op dvd/brd vanaf 15 januari (Splendid).

Wat minder stijlvast is THE DRAGONS OF CAMELOT, een actie/fantasyfilm waarin Morgana met haar drie draken jacht maakt op de ridders van de ronde tafel. Bekijk de trailer en je weet genoeg: tenenkrommend acteerwerk in een goedkope Middeleeuwse setting, afgewisseld met slecht gechoreografeerde actie en belabberde CGI. Hooguit zo slecht dat het weer ‘goed’ wordt. Van regisseur Mark L. Lester (zie ook het interview in #SN 108), die ooit niet onaardig aan de weg timmerde met guilty pleasures als COMMANDO (1985) en CLASS OF 1999 (1990) maar nu vooral zijn geld verdient als producent en regisseur van goedkope CGI monsterfilms als PTERODACTYL (2005) , SAND SHARKS (2011) en POSEIDON REX (2013). Beschikbaar via VOD vanaf 13 januari en te koop en te huur op dvd/ brd vanaf 15 januari (Splendid).

In ENEMY ontdekt leraar Adam Bell (Jake Gyllenhaal) in een film een bijrolacteur die sprekend op hem lijkt. Als hij op onderzoek gaat, neemt zijn leven een onverwachte wending. “ENEMY is strak en dreigend vormgegeven”, schreef recensent George Vermij. “Villeneuve bouwt de sfeer perfect op, maar weet die helaas niet bevredigend te bekronen . […] Voor velen zal de ontknoping er één zijn die je verward de zaal doet verlaten.” Desondanks eindigde ENEMY op de vijfde plaats in onze top tien van 2014 (zie #SN 111). “Misschien niet zo briljant als Saramago’s boek The Double, maar zeker een net zo onheilspellende mindfuck“, aldus onze PR-dame Marlies Krabbenbos. Beschikbaar via VOD vanaf 13 januari, te huur op dvd/brd vanaf 27 januari en te koop op dvd/brd vanaf 1 februari (De Filmfreak).

18 januari 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!