Electricv Bugaloo
Electricv Bugaloo
Nieuws
17 januari 2015

Schokkend IFFR!

Electricv BugalooEVENT | Over een kleine week is het zover. Het grootste filmfestival van Nederland gaat dan weer van start in Rotterdam. Schokkend Nieuws maakte een selectie van de verrassendste genretitels.

Laten we beginnen met een documentaire waar velen al heel lang naar uitkijken. ELECTRIC BOOGALOO: THE WILD, UNTOLD STORY OF CANNON FILMS (Mark Harley, 2014) vertelt het verhaal achter het b-filmimperium opgericht door de vorig jaar overleden Menahem Golan. De docu is een vermakelijk portret van de studio die ons pareltjes als THE DELTA FORCE, AMERICAN NINJA en THE APPLE bracht. Verplicht kijkvoer dus, voor iedereen die nostalgisch wordt bij herinneringen aan de tijd dat VHS nog koning was.

Net zo leuk en bizar is THE SEARCH FOR WENG WENG (Andrew Leavold, 2013) over een unieke Filipijnse bijdrage aan de wereldcinema: Weng Weng, de kleine ster van 007-spoof FOR Y´UR HEIGHT ONLY (Eddie Nicart, 1981). In deze documentaire gaat een fan op zoek naar het verbazingwekkende, tragische verhaal achter de kleine vechtersbaas.

A GIRL WALKS HOME ALONE AT NIGHT (Ana Lily Amirpour, 2014) werd vorig jaar al gehypet wegens zijn merkwaardige mix van stijlen. De beschrijving wekt in ieder geval veel verbazing: een vampierwestern die zich afspeelt in het Midden-Oosten?! Naast knipogen naar spaghettiwesterns en SIN CITY bevat de film ook nog eens een diepere boodschap over het lot van outsiders in het moderne Iran.

Japanner Miike Takashi is zoals gebruikelijk ook weer van de partij. Deze vaste gast van het IFFR viel eerder op met VISITOR Q en ICHI THE KILLER. Dat hij nog steeds niet stilzit blijkt wel uit de toevoeging van de titels AS THE GODS WILL en OVER YOUR DEAD BODY aan het programma. In die eerste film heeft een schoolklas te maken met bloeddorstige goden die wrede spelletjes met ze uithalen. In OVER YOUR DEAD BODY verliest een acteur de grip op de realiteit wanneer hij in de rol kruipt van een Ronin.

Uit Japan komt ook het extravagante TOKYO TRIBE dat het beste omschreven kan worden als een psychedelische yakuza hiphopmusical?! Je leest het goed. De trailer ziet er in ieder geval lekker over the top uit!

Rotterdam heeft een primeur met de vertoning van de eerste Ethiopische sciencefictionfilm CRUMBS (Miguel Llansó, 2015). In een post-apocalyptisch droomlandschap moet een vreemde held het opnemen tegen bizarre tegenstanders, waaronder futuristische Nazi’s.

Tot slot biedt het IFFR nog een kleine, maar essentiële portie anime. De documentaire KINGDOM OF DREAMS AND MADNESS geeft een uniek inkijkje in de wereld van Studio Ghibli en de legendarische Hayao Miyazaki.  Ook de laatste film die door Ghibli geproduceerd werd draait. Het ingetogen WHEN MARNIE WAS THERE gaat over een ziek meisje dat bevriend raakt met de mysterieuze Marnie.

Meer info over het programma vind je op www.iffr.nl

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!