burtonized princess ariel by silvertallest djln6j
burtonized princess ariel by silvertallest djln6j
TGIF
16 januari 2015

Thank God It’s Friday 16 januari

burtonized princess ariel by silvertallest djln6j TGIF | De derde vrijdag van 2015 zit er al zowat op. Ik weet niet hoe het met jullie goede voornemens zit, maar elke week een Thank God It’s Friday vullen met leuke linkjes is een eitje!

STAR WARS | De galaxy far far away komt langzaam maar zeker in zicht. Nog zo’n elf maanden wachten (zouden er al mensen voor een bios liggen?) en we kunnen beoordelen of STAR WARS: EPISODE VII: THE FORCE AWAKENS de moeite waard is om te zien en om die achterlijk lange titel te typen. Tot-ie uitkomt vermoed ik wel dat we nog een heleboel STAR WARS-nieuws tegen zullen komen in deze rubriek. Zo heeft de ‘standalone‘ STAR WARS-film die geregisseerd zal worden door Gareth Edwards onderweg zijn schrijver verloren. Een handige timmerman knutselde wel een hele mooie schommel-Xwing fighter in elkaar. Deze lightsaber-ring wordt verkocht als verlovingsring, maar wie zegt dat je niet voor jezelf en voor elke vinger er één kan kopen? Chewbacca is best wel onverstaanbaar. Gelukkig vindt hij troost bij zijn even onverstaanbare drinkmaatjes Groot en Hodor. Een mooi bruggetje naar het volgende blokje leesvoer: de geschiedenis van STAR WARS in comics.

LEESVOER | En zo zijn we beland bij het blokje waar een redelijke staat van nuchterheid en geduld voor nodig is. Zoals dit artikel waarin de carrières van Robert Rodriguez en Kevin Smith besproken worden. Ook interessant om te lezen: sommige televisieseries hebben de status van wat de schrijver van dit stuk ‘prestige’ noemt. Denk bijvoorbeeld GAME OF THRONES of MAD MEN. Maar waarom verdienen deze series die status wel en series als ORPHAN BLACK niet? THE HOBBIT werd met 48 beeldjes per seconde gefilmd in plaats van de standaard 24. Ook de nieuwe AVATAR-films worden in deze frame rate gefilmd. En dat is nog maar het begin volgens dit artikel dat uitlegt wat frame rate precies is en waarom het er toe doet. Schrijver Colin Marshall heeft op zijn Vimeo-kanaal een interessante reeks video-essays staan over de stad Los Angeles en hoe deze gepresenteerd wordt in films als BLADE RUNNER.

SUPERHELDEN | Zo, over naar de superhelden! Je dacht dat je ervanaf was, maar ik heb nog een lang artikel voor je over de kleinste superheld: ANT-MAN. De tweede trailer voor THE AVENGERS: AGE OF ULTRON is uit en het ziet er niet al te best uit voor de helden. De geruchten gaan dat BATMAN V. SUPERMAN in tweeën wordt gehakt, want het is blijkbaar onmogelijk tegenwoordig om een verhaal in één film te vertellen. En die twee delen moeten ook allebei hun eigen te lange titel krijgen. Naar verluidt verschijnt BATMAN V. SUPERMAN: ENTER THE KNIGHT in 2015. In 2016 kunnen we dan BATMAN V. SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE verwachten. Mocht je straks nog de kroeg induiken: deze pick up lines niet gebruiken!

TELEVISIE | Het is onmogelijk om alle nieuwe televisieseries bij te houden, laat staan om ze ook daadwerkelijk straks allemaal te gaan bekijken. Zo verschijnt er van Rob Thomas (Veronica Mars) iZombie, over een jonge vrouw die zombie is. Gelukkig wel een goeie, want door hersenen te eten lost ze misdaden op. SyFy heeft 51st State in productie. In deze sciencefictionserie koopt Amerika Groenland op om daar zijn gevangenen te huisvesten. Terug van weggeweest: Agent Cooper! In april gaat het derde seizoen van Orphan Black van start. Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe fantastisch die serie is. De eerste twee seizoenen zijn te zien op Netflix, hier vind je een kleine sneak peek van seizoen drie. Ook Penny Dreadful heeft verlenging gekregen en de trailer voor het tweede seizoen ziet er prachtig én bloederig uit.

GRABBELBAK | En zo zijn we aan de laatste ronde linkjes, en borrels, aangekomen! Uwe Boll staat bekend als de slechtste regisseur aller tijden. Misschien is die kritiek hem nu echt te veel geworden, want hij is een restaurant begonnen. Of zijn eten smaakvoller is dan zijn films is niet bekend. De geruchten gingen al, maar nu is het bevestigd: Scarlett Johansson gaat de hoofdrol spelen in de live-actionversie van GHOST IN THE SHELL. Regisseur is Rupert Sanders die het matige SNOW WHITE AND THE HUNTSMEN maakte. Tja. Bovenaan zie je er al één, hier vind je de rest van de Burtonized Disneyfiguren. Voldemort doet ook mee met de selfie-rage. Iemand keek THE RAID 2 terwijl zijn hartdruk werd gemeten. De resultaten zijn niet echt verrassend. Wel verrassend: er komt een remake van cultfavoriet ESCAPE FROM NEW YORK. Carpenter zal produceren. Wat staat ons te wachten wat horror betreft? Hier vind je een lijstje met horrorfilms die dit jaar uitkomen waarvan IT FOLLOWS, FINAL GIRL en CRIMSON PEAK wat mij betreft het meest veelbelovend zijn. Om af te sluiten: MacGyver! Je weet wel, die stoere held die met drie lucifers, een oude fiets en zijn matje een raket kon bouwen. In deze video doen ze de openingscredits zonder muziek. Hilarisch!

 

16 januari 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!