playingwithdolls
playingwithdolls
Beeldbuis
23 april 2016

Thuisbios, week 16

playingwithdollsTHUISBIOS | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios bespreken we iedere week interessante nieuwe genretitels die verkrijgbaar zijn op dvd, blu-ray en VOD. Deze week twee low budget-horrorfilms.

In de low budget-slasher PLAYING WITH DOLLS bevrijdt de perverse Scopophilio a.k.a. The Watcher de beruchte Prisoner AYO-88 uit de gevangenis en brengt hem naar een afgelegen hutje in het bos alwaar de seriemoordenaar zijn lusten mag botvieren op een aantal nieuwe ‘poppetjes’ terwijl The Watcher verlekkerd toekijkt via verborgen camera’s. Regisseur Rene Perez maakte eerder horrorversies van bekende sprookjes, waaronder SLEEPING BEAUTY (2014) en LITTLE RED RIDING HOOD (2015). Het vervolg PLAYING WITH: DOLLS: BLOODLUST verscheen begin dit jaar in de VS en Duitsland op dvd/blu-ray en zal ongetwijfeld binnenkort ook in Nederland te verkrijgen zijn. Te koop en te huur op dvd vanaf 21 april (Just Entertainment).

Ook BUNKER OF THE DEAD (Matthias Olof Eich) werd voor een appel en ei geschoten. Twee vrienden gaan in een bunker uit de Tweede Wereldoorlog op zoek naar nazigoud en stuiten op een sluimerend kwaad dat uit is op wraak. Deze premisse lijkt veelbelovend, maar volgens recensent Henry Kuipers is de film “tergend slechte horrorpulp […] van zo’n amateuristisch niveau dat zelfs iemand als Uwe Boll zich ervoor zou schamen.” Wellicht is de film wel geschikt voor een hilarisch avondje slechte films kijken met een aantal vrienden en een grote fles sterke drank. Te koop en te huur op dvd en VoD vanaf 19 april (Excesso/Première TV Distribution).

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!