selection du weekend 157 64
selection du weekend 157 64
TGIF
22 april 2016

Thank God It’s Friday 22 april

selection du weekend 157 64

TGIF | We hebben weer alle nieuwtjes, trailers, afbeeldingen en merchandise uit de film- en televisiewereld voor je verzameld. Oftewel, het is weer weekend!ODE | We kennen inmiddels een hoop mooie vertolkingen van The Joker, maar we openen deze TGIF met die ene bijzondere. Dus we zetten als eerbetoon de Batdance nog maar eens keihard op!WHAT’S NEW | Speaking of Batman; het werd bekend dat de enige echte Batman, Michael Keaton, jammer genoeg geen schurk gaat spelen in Spider-Man. Robert Downey Jr. daarentegen zal wel opduiken in SPIDER-MAN: HOMECOMING. En ondertussen maakt een oude vijand van Spidey – Willem Dafoe – juist de overstap naar DC en krijgt hij een rol in JUSTICE LEAGUE. En er keren weer veel franchises terug. Zo komen Bill en Ted na vele jaren met een derde avontuur en kunnen we binnenkort zien hoe buitenaardse wezens opnieuw de aarde bedreigen in INDEPENDENCE DAY: RESURGENCE. Ook BLADE RUNNER 2 mét Harrison Ford komt terug en zelfs een paar maanden eerder dan verwacht. Verder is James Cameron bezig om alle vervolgen op AVATAR in één keer op te nemen, terwijl Ridley Scott laat zien dat zijn ALIEN: COVENANT wel degelijk een link heeft met PROMETHEUS. Dat wil overigens níet zeggen dat ALIEN 5 van Neil Blompkamp nu volledig van de baan is. Voor horrorfans die dol zijn op sequels is er goed nieuws: het vierde hoofdstuk in de INSIDIOUS-franchise is inmiddels aangekondigd. Daarnaast heeft Jackie Earl Haly een rol te pakken in Stephen Kings THE DARK TOWER en gaat Doug Jones Count Orlok in de nieuwe remake van NOSFERATU spelen. Over remakes gesproken; er is een trailer voor de nieuwe MAGNIFICENT SEVEN en die ziet er best prima uit. Sommige remakes zijn dan ook best logisch. Andere totaal niet. 
TELEVISIE | Dan over naar het kleine scherm; nu het zesde seizoen van Game of Thrones voor de deur staat, wordt er langzaamaan uitgekeken naar het einde van de serie. Wat gaat er gebeuren en wat gaan de acteurs erna doen? Emilia Clarke doet in ieder geval niets meer met de TERMINATOR -ranchise. Peter Dinklage kan zich na Game of Thrones prima gaan focussen op een zangcarrière. En terwijl Jonathan Tucker, Crispin Glover en Peter Stormare toegevoegd zijn aan de cast van American Gods, is er een en al onzekerheid wat betreft de TV-serie van FRIDAY THE 13TH. Soms lijken ideeën goed, maar zijn ze alsnog niet uitvoerbaar. Zo zou men graag Star Trek en Batman samenvoegen, maar of dat zo’n goed idee is? What’s next? Mad Max meets The Simpsons?
HORROR | Men zegt dat de trailers van horrorfilms steeds enger worden. Terwijl de werkelijkheid natuurlijk het engst is, zeker als er plotseling ergens een geestverschijning opduikt. En niet zomaar ergens, maar in het hotel waar THE SHINING is opgenomen. Daarover gesproken, wist je dat er een bordspel van THE SHINING bestaat? Dat is wel een leuk hebbedingetje. Net als deze geestige horror buttons, deze action figure van Freddy uit NEW NIGHTMARE (inclusief strakke leren broek) of deze geweldige action figure van Peter Vincent uit FRIGHT NIGHT. Maar het leukste hebbeding is natuurlijk gewoon het hele huis uit PSYCHO. Sowieso zijn miniaturen en modellen een mooie aanwinst voor elke verzamelaar. Nu hebben we het gehad over Freddy, Peter Vincent en Norman Bates en voor ons zijn dit natuurlijk bekende gezichten, maar CaptionBot heeft toch moeite ze allemaal te herkennen. We sluiten ons horrorblokje af met de leukste filmmonstertjes van de jaren ’80: de Krites uit CRITTERS!
ZOMER | De zomer komt er weer aan! Dus pak die ‘Smaug burner‘ en steek de BBQ aan voor wat heerlijk buitenaards vlees. Wat ga je doen, deze zomer? Vraag je je ook af of je dat ene vakantiebaantje bij de metro moet doorzetten? Of ga je lekker op vakantie? Mocht je naar Amerika gaan, pas dan wel op voor een paar gevaarlijke plekken. En mocht je je deze zomer echt vervelen, dan zijn er natuurlijk talloze films om te gaan kijken. Je kunt alle STAR WARS er nog even bijpakken, zolang je maar geen vervelende fan wordt. Of wat dacht je van het werk van Harold Lloyd, één van de grootmeesters van de stille film, stuk voor stuk meesterwerken. Als je je films overigens op dvd kijkt, vergeet af en toe niet de commentaartrack te beluisteren; dat levert soms mooie verhalen op.

We sluiten af met een verzameling. Een tijd geleden was er de compilatie van coole one-liners vóór een moord. Dan zijn er nu de 100 one-liners ná een moord. Apple sauce, bitch!Dat was ‘m weer voor deze week! Tips zoals altijd naar tgif@schokkendnieuws.nl.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!