dont knock twice
dont knock twice
Beeldbuis
27 maart 2017

Thuisbios, week 13

dont knock twice KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios bespreken we iedere week interessante nieuwe genretitels die verkrijgbaar zijn op dvd, blu-ray en VOD. Deze week staat een boosaardige heks op uit de dood en een verliest een tovenaar zijn magische koffer.

“Knock once to wake her from her bed, twice to raise her from the dead”, luidt de legende over een demonische wraakzuchtige heks in de Britse horrorfilm DON’T KNOCK TWICE. Uiteraard slaat iemand dit advies in de wind en moet na twee keer kloppen moeder Jess, gespeeld door Katee Sackhoff (RIDDICK, OCULUS), haar dochter uit de klauwen van het enge ondode wijf zien te redden. Regisseur Caradog W. James maakte eerder de verrassend vermakelijke sciencefictionfilms THE MACHINE. Of DON’T KNOCK TWICE de moeite waard is, kan je lezen in Schokkend Nieuws #125, die vanaf 7 april verkrijgbaar is. Te koop en te huur op dvd en VOD vanaf 30 maart (Splendid).

De Harry Potter spin-off FANTASTIC BEAST AND WHERE TO FIND THEM is gebaseerd op het gelijknamige leerboek uit de Potterserie. Hoofdpersoon is Newt Scamander (Eddie Redmayne), een tovenaar en onderzoeker en beschermer van magische beesten. Hij vangt ze en bewaart ze in zijn magische koffer, die van binnen groter is dan van buiten. Tijdens zijn reis naar New York verwisselt hij zijn koffer met die van bakker Jacob Kowalski (Dan Fogler) die per ongeluk een paar magische beesten vrijlaat. “De gezellige, dommige bakker Jacob lijkt in eerste instantie comic relief, maar blijkt gaandeweg het enige personage waarom we iets kunnen geven”, schreef recensent Julius Koetsier in zijn recensie ten tijde van de bioscooprelease. “Het had allemaal erger gekund. Hoewel de film technisch gezien een prequel is op de Harry Potter-reeks, blijft de overvloed aan verwijzingen naar deze verhalen ons bespaard: FANTASTIC BEASTS staat op eigen benen.” Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 29 maart (Warner Bros).

27 maart 2017

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!