dario argento
dario argento
Nieuws
27 maart 2017

Win kaartjes voor Imagine!

dario argento PRIJSVRAAG | Het Imagine Film Festival komt eraan! Van 12 t/m 22 april vind je iedere sciencefiction-, horror- en cultfilmliefhebber in EYE. Schokkend Nieuws geeft kaarten weg!

Imagine toont iedere jaar de beste fantastische films van het afgelopen jaar. Dit jaar mag je je ondermeer verheugen op de Amerikaanse horrorsensatie GET OUT (Jordan Peele, 2017), de Franse kannibalenfilm RAW / GRAVE (Julia Ducournau, 2016), FREE FIRE, de nieuwe film van Ben Wheatley (KILL LIST, HIGH-RISE) en THE GIRL WITH ALL THE GIFTS (Colm McCarty, 2016 ). Ook is er een filmconcert waarbij de klassieker HÄXAN (1922) een live soundtrack krijgt.

Bijzondere gast dit jaar is horrorheld Dario Argento. Op 20 april vindt, vanaf 19.30 uur, een speciale Imagine-editie van EYE’s Cinema Egzotik plaats met de 4K-restauratie van SUSPIRIA (1977) en OPERA (1987) op 35mm vertoond. De maestro zelf is aanwezig. Hij wordt vanaf 18.00 aan een grondig vraaggesprek onderworpen in EYE1.

Naast nieuwe ontdekkingen en parels uit het verleden is er natuurlijk ook een themaprogramma: Fantastic Fashion! Dit jaar ontvangt Imagine de Welshe kostuumontwerpster Lindy Hemming. Hemming maakte naam als kostuumontwerpster voor GOLDENEYE, HARRY POTTER AND THE CHAMBER OF SECRETS, BATMAN BEGINS en THE DARK KNIGHT. Voor TOPSY-TURVY won ze een Oscar en haar kostuums voor WONDER WOMAN zijn binnenkort in de bioscoop te zien.

Schokkend Nieuws verloot 2 x 2 vrijkaarten voor een reguliere voorstelling naar keuze onder degenen die de volgende eenvoudige vraag juist beantwoorden: Dario Argento was al een keer eerder te gast. In welk jaar won hij Career Achievement Award van het festival?

Deze prijsvraag is inmiddels afgelopen, de winnaars hebben bericht gehad.

27 maart 2017

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!