regression
regression
Beeldbuis
3 april 2016

Thuisbios, week 13

regressionKOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week krijgt de politie hulp van een regressietherapeut en de schakelt de FBI een helderziende misdaadanalist in.

In de horrorthriller REGRESSION onderzoekt rechercheur Bruce Kenner (Ethan Hawke) een zaak waarin de jonge Angela (Emma Watson) haar vader beschuldigd van misbruik. Hij krijgt hulp van psycholoog Kenneth Raines (David Thewlis) die door middel van regressietherapie probeert te achterhalen wat er precies is gebeurd. Kenner en Raines ontdekken dat de zaak groter is dan ze dachten en doen een aantal onthutsende onthullingen die doen vermoeden dat Angela’s familie lid is van een satanische sekte. Regisseur Alejandro Amenábar liet zich voor de film niet alleen inspireren door waargebeurde feiten maar ook door Amerikaanse horror uit de jaren zeventig en de thrillers van Alan J. Pakula. “Amenábar speelt, net zoals in THE OTHERS, met de verwachtingen van de kijker, maar het verhaal zit niet zo intelligent in elkaar als zijn oudere films (TESIS en ABRE LOS OJOS)”, schreef recensent George Vermij. “Menig filmliefhebber zal de ontknoping al van ver zien aankomen waardoor de schrikmomenten ook hun kracht verliezen.” De volledige recensie lees je hier. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 29 maart (eOne).

SOLACE is het Engelstalige speelfilmdebuut van de Braziliaans regisseur Alfonso Poyart. Een gepensioneerde en helderziende misdaadanalist, gespeeld door Anthony Hopkins, wordt door de FBI ingehuurd om een seriemoordenaar (Colin Farrell) te vinden, die ook al helderziend blijkt te zijn en daardoor zijn achtervolgers altijd net één stap voor is. Een herschreven versie van het script was ooit het beoogde vervolg op SE7EN, maar het feest ging niet door omdat David Fincher het idee van een helderziende rechercheur en moordenaar te ver vond gaan. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 29 maart (eOne).

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!