batman lego
batman lego
TGIF
1 april 2016

Thank God It’s Friday, 1 april

batman legoTGIF | Aaah, de eerste dag van een gloednieuwe maand! Heb je al iemand geprankt vandaag? Of heb je juist twijfels bij het hele gedoe? April: nieuwe ronde, nieuwe kansen en vooral heel veel nieuwe linkjes!

BAT V SUPER | Of je de film nu al gezien hebt of niet, je ontkomt er niet aan: BATMAN V SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE. Michael Minneboo’s recensie voor Schokkend Nieuws was niet mals en ook Peter van The Onion kon wel janken. Het openingsweekend brak een record voor superheldenfilms, maar tussen vrijdag en zondag zakte het bezoekersaantal ook met recordsnelheid.

FANS V CRITICS | Niet iedereen was negatief en veel fans kon de recensies gestolen worden: fuck the critics! Wat weten zij nou? Het publiek komt toch wel. En – pssst! – Sommige DC fans geloven zelfs dat de negatieve recensies onderdeel zijn van een campagne van Disney/Marvel… Ondertussen worden er hele analyses losgelaten op deze nieuwe strijd tussen fans en critici en over wat het allemaal betekent voor de toekomst van blockbusters.

EN NOG WAT MEER GESUPER | Vergaap je aan deze indrukwekkende graffiti-piece ‘The Weird Knight slices’, waarin Batman wordt ontleed. Wie ook wel een dosis inspiratie kan gebruiken: Sad Affleck. Helemaal omdat zijn privéleven één grote leugen blijkt. En vervolgens van deze blokjes naar deze blokjes! Gelukkig maar dat Superman nog altijd vecht voor The American Way. Sinds 2002 zwerft er trouwens een eerder script van de film op internet rond, maar deze BATMAN VS SUPERMAN heeft het niet gered. Laten we eerlijk zijn: we blijven de huidige Bat en Super toch vergelijken met de 1978-Superman en de 1989-Batman (maar dan zijn we wel heel eerlijk hoor):

LOCATION LOCATION LOCATION | X marks the spot: waarom Mulder en Scully helemaal naar Rusland of Ecuador laten reizen, als elk bos er toch hetzelfde uitziet (en ook nog eens om de hoek ligt)? Stel, je bent in de buurt van Bastrop, Texas, en op zoek naar een slaapplaats: blijf dan lekker logeren in het Last Stop benzinestation uit de TEXAS CHAINSAW MASSACRE. Het telefoonnummer is 512-321-SAWS. Er is ook een Facebookpagina. Roomservice, anyone?

KUBRICK | Werken met Stanley Kubrick, dat is toch wel echt the bomb. En dan wel met de echte Kubrick, niet met de MOONWALKERS-variant. Animation artist Bruce Logan vertelt over zijn werk aan 2001: A SPACE ODYSSEY. Acht uitgebreide wistjedatjes over THE SHINING en nog één extra: wist je dat er een toneelversie in de maak is van EYES WIDE SHUT? Vast niet.

TREK AAN | Op de Dutch Comic Con vorige week liepen heel wat cosplayers rond, begroet door de cast van Daredevil. De Nederlandse stuntman Rogier Samuels ging, heel cool, verkleed als een (van de meerdere) personages die hij in FRANKENSTEIN’S ARMY speelde. Ook zin om je te verkleden? Trek de stoute schoenen aan en kick some alien ass! Iron Man, maar dan van leer. Leather Man, dus. Vergeet de helm niet. Of je mini BB8 (mét aanstekerduim).

WAT VERDER TER TABLET KOMT | Schokkend Nieuws brengt binnenkort een Musical-special uit en Albert Verlinde is gastredacteur! Het nieuws mocht vandaag bekend worden gemaakt. Ook lekker: de duurste VHS-banden ter wereld. Liever niet straight to video: het Amerikaanse CADAVER, dat Diederik van Rooijen (TAPED, DAGLICHT) zal gaan regisseren. Megalomanie houdt niet op bij de Iron Throne, dat kan ook gewoon in de sneeuw, maar wát een werk… Fotograaf Johnny Wu maakt actiefoto’s van STAR WARS action figures – en op zijn Instagram vind je nog meer foto’s van nog meer figuurtjes. Toch meer een Trekkie? Dit speelgoed is écht voor de next generation. Kun je die koters ook gelijk het het geeky alfabet leren. Dan nog voor alle muzikale, postapocalyptische doe-het-zelvers: een Mad Max ukelele.  En als uitsmijter hebben we hier de nano-impressies van  Ross Marquand(o.a. The Walking Dead) voor je:

Dat was ’m weer voor deze week! Tips mogen zoals altijd naar [email protected]. Geniet van je weekend!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!