admiral ackbar cereal by gurnetbeach
admiral ackbar cereal by gurnetbeach
TGIF
8 april 2016

Thank God It’s Friday, 8 april

admiral ackbar cereal by gurnetbeach TGIF | Het is weer vrijdag, de laatste uurtjes van de werkweek zijn aangebroken. Wij helpen je met de laatste loodjes met linkjes over o.a STAR WARS, Superhelden, Super Sensei, splatter en Shaun.

IN DE PIJPLIJN| Het publiek krijgt geen genoeg van superhelden én Game of Thrones, dus een slimme producer bedacht de twee te combineren. Of combineer anders Game of Thrones en Final Fantasy. Nog meer kruisbestuivingen qua casting:  HOUSE OF CARDS (of THE PRINCESS BRIDE) en BLADE RUNNER, en GUARDIANS OF THE GALAXY en… BLADE RUNNER. En verder laat onze favoriete corpulente Mexicaan weer van zich horen, ditmaal over een project voor Netflix.

ACHTER DE SCHERMEN| Uit de oude doos: een kijkje op de set van SHAUN OF THE DEAD (dat rijmt). En een kijkje bij twee recentere films die zich beiden door Spielberg hebben laten inspireren: Dan Trachtenberg praat over zijn film 10 CLOVERFIELD LANE en Jeff Nichols doet zijn duit in het zakje over MIDNIGHT SPECIAL, de openingsfilm van de komende editie van het Imagine filmfestival.

MASHUPS| Wij hebben een drietal mooie mashups voor je in petto: een spacey mashup, een ‘trage’ Tarantino mashup en een top 100 oneliners mashup waarmee iemand de dood wordt ingeslingerd, zoals je hieronder kunt zien. “Consider this a divorce”.

CULT | Ook in Nigeria kan men geen genoeg krijgen van superhelden, getuige deze versie van SPIDER-GIRL. Hetzelfde geldt voor Japan, die een eigen variant hebben: Super Sentai (maar zijn dat niet gewoon de Power Rangers? Nee, niet helemaal. Lees hier de uitleg). Meer vreemde zaken van over de gehele wereld vinden we in deze nachtmerrie-achtige versies van bekende kindersprookjes, van Jan Svankmajer’s ALICE tot een pedofiele Gepetto uit Duitsland. Je verder verdiepen in blockbusters uit India? Deze lijst Bollywood actiefilms helpt je een eind op weg. Ook fijn: een inkijkje in een gigantische verzameling filmposters rond hekserij. Bekende namen als SUSPIRIA stonden ook in het heksenartikel in Schokkend Nieuws #119, maar je vind hier ook minder geijkte titels.

STAR WARS| Regisseur Rian Johnson tweette nog wat foto’s van de set van STAR WARS EPISODE VII, terwijl de fans rouwen om de onlangs overleden Erik Bauersfeld Roep nog éénmaal in zijn eer, in je beste vissenstem, uit volle borst “It’s a trap”. Andere fans brengen hun eerbetoon aan STAR WARS door zelf props na te bouwen op levensgroot formaat: is het niet een Star Destroyer dan is het wel een AT-ST. En dan was er natuurlijk de nieuwe trailer van ROGUE ONE – A STAR WARS STORY, een verhaal dat zich af vóór A NEW HOPE afspeelt. De fantastische nerds van io9 hebben meer nieuwe informatie uit de trailer te weten destilleren. Hetzelfde deden de nerds van Movie Pilot die hun geld er op inzetten dat we Darth Vader te zien zullen krijgen. En voor meer bewijzen dat het STAR WARS-universum een gesloten geheel is verwijzen we je naar de oorspronkelijke versie van de nachtmerrie van Rey in THE FORCE AWAKENS hieronder.

BATMAN V SUPERMAN| Helemaal onontkoombaar deze week was BARMAN V SUPERMARKT, zoals mijn autocorrect de nieuwe film van Zack Snyder steevast noemt. Snyder ontsnapte met eerdere films al niet aan kritiek, getuige deze vernietigende terugblik op SUCKER PUNCH, maar ook de kritieken op zijn nieuwe DC-film zijn niet mals. Cracked verwijt de film een nihilistische verloochening te zijn van de oorspronkelijke figuren, Birth Movies Death schreef een requiem voor Superman. Ook mond-tot-mond-reclame blijft uit, getuige de dramatische terugloop van de bezoekersaantallen. Wat betekent die second week drop voor de toekomst van de Justice League-films? Warner moet sowieso brandjes blussen. En dat terwijl de concept-art van BATMAN V SUPERMAN niet onaardig is. Ging het op de set van de klassieke SUPERMAN-film van Richard Donner beter? Vraag het hem zelf. Voor hun animatiefilms spelen DC en Warner Bros op veilig, getuige de zeer vertrouwde namen in de cast van hun adaptatie van The Killing Joke.

LIJSTJES | Nicolas Winding Refn, o.a bekend van DRIVE en zijn fantastische posterboek The Act of Seeing (zie Schokkend Nieuws 118) geldt als een horrorkenner. Dit is zijn top tien. Ook erg interessant is deze horrorblog gemaakt door een groep zwarte vrouwelijke fans die schrijven vanuit hun eigen (voorheen vaak onderbelichte) referentiekader. Ben Wheatley, wiens nieuwste film HIGH-RISE ook op Imagine te zien valt, komt met een ‘normaal’ lijstje favoriete films, al zijn hier ook een groot aantal Schokkend Nieuws-waardige titels te bespeuren. Jeff Nichols komt met zijn top drie inspiraties voor MIDNIGHT SPECIAL. En ter ere van de negentigste verjaardag van de Godfather van de Drive In-film, hier een top tien van Roger Cormans beste regieklussen.

THE HORROR, THE HORROR| We beloofden splatter, u krijgt splatter, in dit top tien-lijstje van bloederige horrorscènes. Dit essay beweert dat horror niet alleen hoeft te draaien om schrikeffecten en bloedfonteinen. Als Schokkend Nieuws-lezer weet je dat natuurlijk allang, dus je kunt dit artikel vooral gebruiken om dat horrorfobe familielid over de streep te trekken. Misschien kun je hem/haar dan meteen trakteren op één van deze veelbelovende aankomende titels. Ook nieuw, HUSH van Mike Flanagan (OCULUS), onlangs aangekocht door Netflix. Een interview met de maker. Dat Found Footage-films ook geïnspireerd kunnen zijn bewijzen deze acht tit…[vervang nu de batterij]. Met een goede premisse ben je er nog niet, zoals deze horrorfilms helaas bewijzen. Welke horrorfilms verdienden het om nog meer uitgemolken te worden? En tot slot een interview met producent Brendan McCarthy, die achter twee recente horrorfilms zat; THE HALLOW en CHERRY TREE, beiden te zien geweest op Mr. Horror’s Halloween Horror Show en inmiddels ook op dvd te vinden.

GRABBELTON DES DOODS| En dan nog dit: Loki als weerman zorgt voor zonneschijn in mijn hart. Hoe TRON en TRON LEGACY visueel geëvolueerd zijn zie je hieronder. Wat als Tim Burton klassieke Disney-films geregisseerd had? (Theo’s Triviale Terzijde: Burton begon natuurlijk ooit bij Disney als animator voor THE BLACK CAULDRON en THE FOX AND THE HOUND en is nu huisregisseur geworden met ALICE IN WONDERLAND, FRANKENWEENIE en het aankomende DUMBO). En wat als Tarantino Kuifje….was geweest? En tot slot twee leuke quizjes om je hersens ook in het weekend draaiende te houden: Metal Band of GAME OF THRONES-zwaard? The Doctor Zack Snyder-style en herken de Doctor Who-schurk aan zijn laatste woorden…

Dat was hem weer! Tips mogen zoals altijd naar [email protected]. Fijn weekend en tot volgende week!

8 april 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!